Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bionext steunt hoge inzet Dijksma tijdens raadsvergadering

"Men lijkt besluitvorming over rammelend voorstel te willen forceren"

Eerder werd al gemeld dat staatssecretaris Dijksma tijdens de Landbouw- en Visserijraad van 16 maart aan zal sturen op een nieuw wetgevingsvoorstel voor de biologische landbouw en etikettering van biologische producten. Dit schreef ze in een brief aan de Tweede Kamer. Op de website geeft ketenorganisatie Bionext aan de hoge inzet van Dijksma te steunen. Ook voegt Bionext-directeur een waarschuwing toe:

De inzet van staatsecretaris Dijksma in Brussel komt overeen met de adviezen van Bionext aan het ministerie van EZ. Bavo van den Idsert, directeur van Bionext, voegt daar nog een belangrijke waarschuwing aan toe: "Het lijkt erop dat voorzitter Litouwen in samenwerking met de Commissie de besluitvorming over een rammelend voorstel in het eerste half jaar wil forceren. Dit ter voorkoming van het intrekken van het voorstel omdat het op de Timmermans lijst staat indien op 1 juli geen akkoord bereikt is. Zorgvuldigheid is voor de biosector belangrijker dan haast, anders zullen we de komende jaren op de blaren zitten en dreigt een krimp in biobedrijven, terwijl de vraag juist explosief stijgt. Dat wil niemand."

Bron: Bionext

Publicatiedatum: