Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 maart in Pakhuis de Zwijger

Tegenlicht Meet Up #41: Digitaal voedsel

Helpt de aanpak van een nieuwe generatie voedselbedrijven om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen? De boer van 2000 jaar geleden had één kilocalorie nodig om tien kilocalorieën aan eten te verzamelen. Bij de landbouw zoals wij die nu kennen, is het net omgedraaid: we verbruiken tien kilocalorieën aan energie om een kilocalorie aan eten te produceren.

Hoog tijd om daar iets aan te doen. Een hele generatie aan slimme startups, van Silicon Valley tot aan de Hollandse Polder, werkt hard om in 2050 negen miljard hongerige monden te kunnen voeden. Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Helpt de aanpak van deze nieuwe generatie voedselbedrijven om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?


Digitaal voedsel.

De Tegenlicht documentaire over dit onderwerp komt zondag 15 maart om 21:05 uur op NPO2. Tijdens de Tegenlicht Meet Up op dinsdag 17 maart (20:00-22:15 uur) in Pakhuis de Zwijger zal verder gepraat worden met onder andere:
  • Jan Rolloos (Condi Food): Rolloos ontwikkelde een camera om de versheid van vis te controleren, en wil zijn idee straks toepassen op andere versproducten.
  • Inge Oskam (lector Technisch Innoveren en Ondernemen, van het onderzoeksprogramma Urban Technology aan de Hogeschool van Amsterdam)
  • Martijn Kieft (Regisseur)
  • Dirk Haen (voedselfilosoof)

De initiatiefnemers van InStock zijn ook aanwezig. Een restaurant die gebruik maakt van afgeschreven producten van AH supermarkten

Moderatie door Bart Krull.

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de rode knop 'reserveer' te klikken.
Publicatiedatum: