Hoog tijd om daar iets aan te doen. Een hele generatie aan slimme startups, van Silicon Valley tot aan de Hollandse Polder, werkt hard om in 2050 negen miljard hongerige monden te kunnen voeden. Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Helpt de aanpak van deze nieuwe generatie voedselbedrijven om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?
Digitaal voedsel.
De Tegenlicht documentaire over dit onderwerp komt zondag 15 maart om 21:05 uur op NPO2. Tijdens de Tegenlicht Meet Up op dinsdag 17 maart (20:00-22:15 uur) in Pakhuis de Zwijger zal verder gepraat worden met onder andere:
- Jan Rolloos (Condi Food): Rolloos ontwikkelde een camera om de versheid van vis te controleren, en wil zijn idee straks toepassen op andere versproducten.
- Inge Oskam (lector Technisch Innoveren en Ondernemen, van het onderzoeksprogramma Urban Technology aan de Hogeschool van Amsterdam)
- Martijn Kieft (Regisseur)
- Dirk Haen (voedselfilosoof)
De initiatiefnemers van InStock zijn ook aanwezig. Een restaurant die gebruik maakt van afgeschreven producten van AH supermarkten
Moderatie door Bart Krull.
Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de rode knop 'reserveer' te klikken.