VPRO Tegenlicht: Digitaal voedsel
In VPRO Tegenlicht van zondag 15 maart een verkenning naar het eten van morgen, wat niet alleen duurzaam, lekker en biologisch moet zijn, maar vooral voedzaam en bovenal genoeg voor alle aardbewoners. Helpt de aanpak van deze nieuwe generatie voedsel start-ups om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?
In Digitaal voedsel spreken we met duurzaam voedsel-goeroe Michael Pollan, topkok Dan Barber, filosoof Julian Baggini en voedseltechnologiedeskundige Danielle Gould. Met food scanners, gewasrotatie voor boeren aangevuld met data en de herintroductie van vergeten voedsel worden in de wereld van digitale technologie de eerste successen geboekt. In Limburg wordt sla met LED licht verbouwd. Snel, efficiënt en met veel minder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. En een Belgische website heeft al ons eten tot op moleculair niveau in een databank gestopt. Hiermee kan de zeebolk, van onbetekenend visje tot culinaire delicatesse worden omgetoverd.
In VPRO Tegenlicht de receptuur voor de gerechten van morgen.
Regie: Martijn Kieft.
Uitzending: zondag 15 maart, 21:00 uur op NPO 2.
Contactpersoon VPRO: Marloes Steverink: 035 6712374, m.steverink@vpro.nl.