Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatssecretaris Dijksma op bezoek bij Noord-Hollandse bio-bedrijven

Staatssecretaris Sharon Dijksma van de PvdA gaat binnenkort biologische bedrijven in de Kop van Noord-Holland bezoeken. Het betreft het bedrijf de Lepelaar van Jan Schrijver in Sint Maarten en het ecologisch bollenbedrijf van John Huijberts in Sint Maartensbrug.

Tijdens het bezoek van maandag 9 maart biedt Tjeerd Talsma, lijsttrekker van de PvdA Noord-Holland, de staatssecretaris het manifest 'Meer biologische en duurzame landbouw in Noord-Holland' aan. Hierin staat beschreven hoe de PvdA biologische landbouw in Noord-Holland een impuls willen geven.

Het bezoek aan de Lepelaar begint om 14:00 uur. Na een kort welkomstwoord door Nico Papineau Salm (Statenlid PvdA Noord-Holland en kandidaat #9) overhandigt PvdA lijsttrekker Tjeerd Talsma het manifest en een 'biologische kaart van Noord-Holland' aan de staatssecretaris. Het manifest bevat concrete voorstellen om het biologisch landbouw areaal in de komende jaren uit te breiden naar tien procent. Nu is dat zes procent. Op de 'biologische kaart' zijn de kansen voor meer biologische landbouw in beeld gebracht. Na de reactie van de staatssecretaris is er gelegenheid voor vragen en krijgen de aanwezigen een rondleiding op de Lepelaar. Om 16:00 uur brengt de staatssecretaris vervolgens een bezoek aan het ecologisch bollenbedrijf van John Huijberts in Sint Maartensbrug.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 13:30 uur op de Lepelaar (Rijperweg 16A, Sint Maarten), dan is er ontvangst met koffie, thee en een versnapering. Om 14:00 uur begint de bijeenkomst.


Publicatiedatum: