Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Uitbreiding vanwege groeiende activiteiten in Nederland en export naar Zuidoost-Azië"

Vecozuivel bouwt nieuwe bedrijfshal

Tholen - Vecozuivel in Zeewolde is begonnen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal. De eerste paal van het gebouw van ruim 2.000 vierkante meter is woensdag 4 maart de grond in gegaan. Commercieel directeur Edgar Leblans gaf vorig jaar in dit Biojournaal-artikel al aan dat Vecozuivel zich mede op het buitenland zal gaan richten, omdat het bedrijf minder afhankelijk wil worden van alleen maar de Nederlandse markt. De bouw van deze nieuwe hal is volgens Edgar essentieel om deze strategie tot uitvoering te brengen.


Links Edgar bij het bestaande pand van Vecozuivel, rechts een foto van het slaan van de eerste paal.

Edgar: "Deze uitbreiding is tweeledig. Aan de ene kant is het zo dat we voor de Nederlandse productie een beetje uit ons jasje groeien. We komen ruimte tekort voor droge opslag en koelcellen. Door deze uitbreiding kunnen we de behoefte aan deze ruimte in gaan vullen. Daarnaast past het in onze strategie van bedrijfsvoering om de exportactiviteiten van Vecozuivel uit te gaan breiden. Dit vraagt om een verruiming van de verpakkings- en afvulmogelijkheden. In de nieuwe hal kunnen we aan de slag met de productie van zuivelproducten in langer houdbare verpakkingen. Dit is noodzakelijk vanwege de afstand die de producten moeten afleggen." In juni 2014 exporteerde Vecozuivel al zo'n 20 containers per maand naar China. Edgar vertelt dat er plannen zijn om de exportactiviteiten uit te gaan breiden naar meerdere landen in Europa en Zuidoost-Aziƫ.
 
De verwachting is dat de hal in juli van dit jaar opgeleverd wordt. De commercieel directeur geeft aan dat de nieuwe hal twee maanden later operationeel zal zijn.

Voor meer informatie:

Edgar Leblans
Vecozuivel
Werktuigweg 37
3899 AN Zeewolde
036 5494000
edgar@vecozuivel.nl
www.vecozuivel.nl