Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
O.a. aandacht voor biologische landbouw

Koning en Koningin op werkbezoek in Sleeswijk-Holstein en Hamburg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 19 en vrijdag 20 maart 2015 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij leidt gelijktijdig een tweedaagse economische missie naar de deelstaten. Ook gaat er een delegatie van Nederlandse bedrijven en instellingen mee, waaronder Bionext.

Doel van het werkbezoek is het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in met name de sectoren energie en life sciences en health. Ook is er aandacht voor de creatieve industrie, de maritieme sector en de biologische landbouw.



Het werkbezoek aan de Noord-Duitse deelstaten volgt direct op het staatsbezoek van de Koning en Koningin aan Denemarken dat op 17 maart begint. Ook tijdens dit bezoek is energie een belangrijk thema. Tijdens een trilateraal seminar met deelnemers uit Nederland, Duitsland en Denemarken op donderdag 19 maart in Hamburg staat dit onderwerp centraal.

Biologische landbouw, tuinbouw en voedselproductie (Trenthorst)

In Trenthorst bezoeken de Koning en Koningin donderdagmiddag het Thünen Institut für Ökologische Landbau. Tijdens een bezoek aan de boerderij van het instituut laat het paar zich informeren over het praktijkgericht onderzoek naar diervriendelijke veehouderij, moderne stalinrichting en gezonde voedermiddelen voor melkvee. Ook het Nederlands landbouwbeleid richt zich op diervriendelijke veehouderij, waarbij gezondheid van mens en dier centraal staat. Daarnaast wordt bij Thünen onderzocht hoe de concurrentiekracht van de biologische sector versterkt kan worden. De Duitse minister van Landbouw, Christian Schmidt, is bij het bezoek aanwezig.

Het Thünen Institut, Wageningen Universiteit en Researchcenter en kennisinstituten Bionext en het Louis Bolk Instituut tekenen tijdens netwerkbijeenkomst een Letter of Intent om hun samenwerking op het gebied van duurzame landbouw, voeding en gezondheid voort te zetten.

Klik hier voor het volledige programma.
Publicatiedatum: