Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Fantastisch hoe De Halm en Ekoplaza hierop inspelen"

'LeefSaam crunchy' voor een goed doel

Tholen - Momenteel ligt de 'LeefSaam crunchy' in de schappen bij Ekoplaza. De 'LeefSaam crunchy' is het resultaat van een samenwerking tussen graanpletterij De Halm en Ekoplaza. Per verkocht zakje gaat 1 euro naar Buro Lima. Buro Lima is een duurzame zorginstelling die gespecialiseerd is in levensloopbegeleiding van kinderen. Lianne van Genugten: "We zitten nu nog op een tijdelijke locatie in Heeswijk-Dinther, maar er moet een vaste komen. We willen een plek creëren waar kinderen ook in de toekomst kunnen lachen, leren en spelen."



Buro Lima wil dus zo snel mogelijk naar een vaste locatie. Door middel van een crowdfundingcampagne heeft de stichting al wat geld bij elkaar gekregen. "Dit leverde hartverwarmende acties op, variërend van flessen inzamelen tot een speciaal concert." Lianne is erg blij met het initiatief van deze bedrijven: "Het is fantastisch dat deze drie bedrijven hierop inspelen. De Halm zit heel dichtbij en dat maakt het extra speciaal dat de crunchy dankzij Ekoplaza nu ook het land in gaat." Ze ziet deze actie als erkenning voor de werkwijze van Buro Lima. "We bieden hier heel speciale zorg en dat wordt blijkbaar gewaardeerd. Ik gun het de kinderen ook enorm om een goed leven te hebben."


Lianne toont de LeefSaam crunchy op EkoTown.

Op EkoTown (21 en 22 juni in het Amsterdamse Bos) kon al geproefd worden van deze speciale crunchy van stichting Buro Lima. De LeefSaam crunchy is exclusief voor Ekoplaza geproduceerd. De crunchy is samengesteld door de kinderen die bij Buro Lima onderdak krijgen. "We zijn zelf met de kinderen gaan mengen. Ze hebben van alles kunnen proeven en uiteindelijk allerlei ingrediënten bij elkaar verzameld om in de crunchy te verwerken, waaronder banaan, cacao, krentjes en caramel. De kinderen kregen zelfs de kans om te helpen bij het inpakken en een afvaardiging van de Ekoplaza's is vrijdag 6 februari bij ons langs geweest om kennis te maken."


Rechts foto's van het bezoek van de afvaardiging van de EkoPlaza's aan Buro Lima.

Voor meer informatie: Lianne@burolima.nl en www.burolima.nl, www.dehalm.nl, www.ekoplaza.nl