Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heel anders werken dan in de supermarktbranche"

SuperFair wil geleidelijk groeien

Tholen - De eerste winkel van SuperFair is een maand geleden geopend (woensdag 4 februari). Harrie Westra vertelt vanuit de winkel aan de Utrechtse Biltstraat dat de reacties overwegend positief zijn. "Men is erg enthousiast over ons nieuwe winkelconcept." Harrie erkent wel dat sommige mensen wat verwonderd zijn over het biologische aandeel in de winkel SuperFair. "Dat vinden wij zelf nogal vreemd, aangezien we hierin een strakker beleid voeren dan veel andere winkels binnen de branche. Onze winkel had ook niet voor niets al vóór de opening het EKO-keurmerk Winkels binnen."

Klik hier voor de fotoreportage die Biojournaal bij de opening maakte.



De ondernemer geeft aan dat ze goed luisteren naar de klanten. "We hebben daarom gedurende de afgelopen weken al de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn er al zo'n veertig tot vijftig artikelen toegevoegd." Harrie is voormalig directeur van Vomar en is dus relatief nieuw in de biologische sector. Hij merkt nu al grote verschillen met de reguliere retail: "Er stappen regelmatig leveranciers binnen die hun producten bij ons in het schap willen hebben. Dat is heel anders dan in de supermarktbranche. Ik vind dit erg verfrissend."



SuperFair wil een volledig biologisch assortiment tegen een voordelige en eerlijke prijs aanbieden. Maar hoe realiseert de winkel dit in de praktijk? Harrie: "Dit doen we met onze wekelijkse aanbiedingen uit de folder. Ook zijn bij ons producten van goedkopere merken als Bio-time en Smaakt verkrijgbaar. Deze producten worden erg goed verkocht. Klanten kunnen ook besparen door te gaan voor de vele producten die verpakkingsloos aangeboden worden bij SuperFair." Hij luistert wat dat betreft ook goed naar signalen van klanten: "Het kan niet zo zijn dat bepaalde producten bij ons duurder zijn, dus dat passen we meteen aan wanneer we dit horen."


Openingsspeech van Harrie Westra.

Er zijn in de media al berichten verschenen over een tweede vestiging van SuperFair. Harrie benadrukt dat SuperFair rustig aan wil groeien. "We kijken zeker om ons heen, maar we geven prioriteit aan het optimaliseren van de eerste vestiging."

Klik hier voor de fotoreportage die Biojournaal bij de opening maakte.

Voor meer informatie:

Harrie Westra
SuperFair
Bilstraat 90-92
3572 BH Utrecht
030 2713606
hwestra@hwbiofoods.nl
www.superfair.nl