Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium 'Eet Je Sterk': 10 april in Driebergen-Rijsenburg

Op 10 april 2015 organiseert Stichting Kind en Voeding een symposium over gezonde voeding onder de noemer 'Eet Je Sterk'. Dr. Judith Deckers-Kocken is één van de sprekers van het symposium. Zij is kinderarts voor maag-darm-leverziekten en heeft het boek 'Kinderbuik' geschreven. In dit boek beschrijft zij haar visie op ziekte en gezondheid vanuit een holistische benadering: lichaam, geest en ziel zijn een. Vanuit haar jarenlange ervaring als kinderarts vertelt zij in dit bijzonder boek over hoe kinderen in hun kracht komen en simpelweg gelukkig zijn met voldoende aandacht, gezond eten, de juiste manier van ademen en de juiste manier van bewegen.

Erica Post, Kinderarts in het St. Antonius Ziekenhuis en voorzitter van Stichting Borstvoeding Nederland, spreekt over de kracht van borstvoeding vanuit haar ervaring als kinderarts en lactatiedeskundige. De workshops tijdens dit symposium worden gegeven door Claire van den Heuvel, schrijfster van het kinderkookboek 'Easy peasy' en Luuk Schouten, biologisch tuinder en eigenaar van Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk.

Het symposium wordt gehouden op vrijdag 10 april 2015 bij Champ Aubert, Boterbloem 1 in Driebergen-Rijsenburg. Opening is om 10:00 uur (zaal is open vanaf 9:30 uur) Entreeprijs 75 euro, inclusief lunch, koffie en thee (voor voorlichters van de stichting 60 euro). Meer informatie of voor aanmelding: www.kind-en-voeding.nl onder het kopje 'Nieuws'.

Stichting Kind en Voeding maakt zich al een aantal jaren hard voor gezonde voeding bij kinderen. Dit doet zij onder andere door op basisscholen voorlichtingslessen te geven. De Stichting ambieert dat kinderen in Nederland weer gezonde voeding gaan leren eten en combineert daarom de gastlessen op scholen met lezingen en (kook)workshops voor ouders en verzorgers. In 2010 sloegen (natuur)voedingskundigen de handen ineen omdat zij in hun praktijk zagen dat de verarming van kennis over gezonde voeding zodanig was toegenomen dat de cliënten (vooral kinderen) niet verder meer kwamen dan het eten van een appel of een enkel stukje ander fruit.

De industrialisatie had gemaakt dat kinderen via de ouders niet meer leerden hun smaakpapillen te gebruiken en ook hun andere zintuigen werden hierdoor steeds meer geblokkeerd.

Een kind met zijn handen laten eten, wordt in de huidige maatschappij als slordig en vies ervaren. Maar juist het zelf mogen ontdekken maakt dat een kind op jonge leeftijd, door voedsel te voelen, ruiken, zien en proeven, eten als prettig ervaart.

De stichting heeft daarom smaaklessen ontwikkeld dat op scholen op een leuke en eenvoudige manier aan kinderen kan worden overgebracht door de voorlichters van de landelijke stichting. De kinderen kunnen er zelf mee aan de slag.
Inmiddels geeft Stichting Kind en Voeding een OK-vignet uit voor restaurants, die de moeite durven te nemen hun menukaart zo aan te passen, dat kinderen die gezellig mee uit eten zijn ook uit gezonde maaltijden kunnen kiezen. Veelal zijn dit gehalveerde porties van de volwassenen kaart of wordt er door de kok nieuwe gezonde gerechtjes voor de kinderen verzonnen zonder pakjes en zakjes.
Ook de scholen kunnen voor een OK-vignet in aanmerking komen. De criteria hiervoor zijn eenvoudig: zorg voor een beleid van gezonde traktaties op basis van groente, fruit en/of granen. Ook heeft de school jaarlijks het thema gezonde voeding op het programma staan. Daarnaast houdt de school jaarlijks een ouderbijeenkomst over gezonde voeding voor kinderen.

Voor meer informatie: www.kind-en-voeding.nl
Publicatiedatum: