Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zembla over 'De Monsanto methode'

Op woensdag 4 maart zal TV-programma Zembla aandacht besteden aan het octrooieren van voedselgewassen onder de titel 'de Monstanto methode'. De uitzending is om 20:25 uur op NPO 2. Biojournaal heeft inmiddels van een insider gehoord dat het een boeiende en belangrijke uitzending wordt en dat het beslist niet alleen om Monsanto gaat. Twee journalisten van Zembla hebben maar liefst 3 maanden lang onderzoek daarvoor verricht.

De makers van het programma kondigen de uitzending als volgt aan:

Wereldwijd proberen grote zaadbedrijven de macht over onze groente te krijgen. Zo zegt Monsanto, een Amerikaanse multinational, dat ze een broccoli hebben uitgevonden die makkelijker te oogsten is.

Monsanto, producent van bestrijdingsmiddelen, genetisch gemodificeerde gewassen en ‘s werelds grootste zaadbedrijf wil de rechten van deze broccoli exclusief claimen, oftewel patenteren. Deze methode is omstreden, wetenschappers en politici maken zich zorgen. Wat betekent het voor onze voedselzekerheid als multinationals de baas worden over onze groente? Zembla onderzoekt de Monsanto methode.

Voor meer informatie: www.zembla.vara.nl


Publicatiedatum: