Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium: biologisch - ook voor het klimaat!

Op vrijdag 13 maart vindt het eindsymposium plaats van het praktijknetwerk Biologisch: Klimaatneutraal! Vanaf 10:00 uur bent u welkom bij het Centrum voor Biologische Landbouw, Bronsweg 22a, in Lelystad. Deelnemers geven hun visie
op klimaatmaatregelen, weerman Reinier van den Berg MeteoGroep maakt duidelijk dat de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder worden en Bert Leffers van Bio+ licht de marktkansen van klimaatneutraal toe.

Klimaatneutraal? Het kan!

In principe is het mogelijk om als bedrijf klimaatneutraal of zelfs positief te worden. Voor akkerbouwbedrijven is het makkelijker dan voor veehouders. Alle emissiebronnen op het bedrijf naar nul brengen is onmogelijk. Echter door te compenseren op posten binnen het bedrijf is het toch mogelijk klimaatneutraal te worden. Dit compenseren kan bijvoorbeeld door zoveel mogelijk koolstof vast te leggen als organische stof (niet alleen in de grond maar ook in bomen). Ook voer telen in de eigen regio helpt, omdat hiermee kap van oerwoud elders op de wereld wordt beperkt. Bert Leffers van Bio+ laat zien dat werken aan het klimaat ook kansen kan creƫren als het gaat om de verkoop van biologische producten.

Klimaatverandering? Wat betekent dat voor boeren?

In de middag zal weerman Reinier van den Berg de urgentie van het klimaatprobleem duidelijk maken. Hij presenteert praktische maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Workshopronde

Daarna biedt de organisatie vier workshops aan over vrijwillige klimaatcompensatie, agroforestry en opbouw van organische stof als acties om koolstof vast te leggen en over regionale samenwerking tussen veehouder en akkerbouwer.

Klik hier voor het volledige programma. Deelname is gratis. In verband met de locatie is inschrijven wel noodzakelijk. Dit kan door een mail te sturen naar dkeuper@clm.nl.


Praktijknetwerk Biologisch: klimaatneutraal!

In het praktijknetwerk Biologisch: klimaatneutraal! gingen deelnemers op zoek naar mogelijkheden om met klimaat aan de slag te gaan of zelfs het bedrijf klimaatneutraal te laten draaien.

Voor meer informatie: www.biologisch-klimaatneutraal.nl
Publicatiedatum: