Innovatie speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Oirschot Organics. Onder de naam Little and Fresh is de teelt inmiddels uitgebreid met minigroenten, zoals paksoi, lente-ui en bloemkool. Met dit innovatieve project speelt Oirschot Organics in op het groeiende aantal 1- en 2-persoonshuishoudens met onnodige voedselverspilling tot gevolg. Adri Jonkers licht toe: "Met deze minigroenten willen wij het verspillen van voedsel tegengaan."
Gezonde producten
Ondernemers zoals de familie Jonkers zijn van groot belang om Brabant tot één van de meest innovatieve agrofoodregio's van Europa te maken. De provincie stimuleert dat er geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. En dat er nieuwe producten, productiemethoden en verdienmodellen ontwikkeld worden. Oirschot Organics bewijst met hun biologische aanpak een optimale bijdrage te leveren aan de productie van betrouwbaar, gezond en duurzaam voedsel. De provincie ziet deze aanpak, waarbij slim ingespeeld wordt op maatschappelijke trends, als grote inspiratiebron voor andere Brabantse ondernemers. En waardeert de vernieuwende werkwijze met de Agrofoodpluim.Oirschot Organics
De groeiende vraag naar biologische producten doet Oirschot Organics in 2001 besluiten om over te stappen naar biologische teelt. Op 3,7 hectare grond verdeeld over twee kassen teelt Oirschot Organics met name tomaten, paprika's en komkommers. Biodiversiteit staat centraal in de bedrijfsvoering. De bodem wordt gevoed met biologische mest van de biologische geitenboer uit de buurt. Natuurlijke vijanden en onzichtbare schimmels en bacteriën beschermen de planten tegen ziekten en plagen. De natuurinrichting van de ruimte rondom het bedrijf zorgt ervoor dat het biologische glasbedrijf wordt ingebed in een natuurlijke omgeving.Voor meer informatie: www.oirschotorganics.nl