Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diamond Foods heeft meerderheidsbelang in Yellow Chips

Het Amerikaanse bedrijf Diamond Foods heeft eerder deze maand een belang van 51% in Yellow Chips verworven, zo meldt Diamond Foods op de eigen website. Yellow Chips BV is een producent van biologische handgebakken aardappel- en groentechips in Emmeloord. Vincent van Gorkom, één van de oprichters van Yellow Chips, gaf op de BIOFACH desgevraagd aan dat deze deal mogelijkheden biedt voor verdere groei. "Diamond Foods zocht een partner in Europa en wij zijn heel blij met de kansen die ons hiermee geboden worden", aldus Vincent.

Yellow Chips verhandelt producten onder private label en onder het eigen merk Go Pure. Yellow Chips produceerde al 'Vegetable Chips' voor het merk 'Kettle' van Diamond. Na de overname blijft het bestaande managementteam van het bedrijf opereren als zelfstandige dochteronderneming.

Brian Driscoll, Diamond's CEO, zegt: "We zijn verheugd met dit belang in Yellow Chips, dat ons in staat stelt om beter te concurreren in de snelgroeiende categorie van groentechips in Europa. We zijn blij met het gehele Yellow Chips-team, dat uitstekend werk heeft afgeleverd en een kwalitatief hoogwaardig product voor ons heeft geproduceerd."

Dominic Low, Managing Director van Kettle Chips UK: "We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het team van Yellow Chips om de Europese verkoop en de distributie in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden."

Vincent zei in het persbericht: "We hebben in de afgelopen maanden nauw samengewerkt met Diamond en zijn verheugd om het team te mogen versterken. We zullen profiteren van de schaalgrootte van Diamond, de marketingexpertise en het distributienetwerk en kijken uit naar de uitbreiding van het bewustzijn over onze producten en de toenemende verkrijgbaarheid in het Verenigd Koninkrijk en Europa."

Over Diamond Foods

Diamond Foods is een groot Amerikaans bedrijf, gevestigd in San Francisco. Het bedrijf heeft verschillende labels waaronder snacks vermarkt worden. Het assortiment bestaat onder andere uit chips, popcorn en noten. Het beursgenoteerde bedrijf haalde in 2014 (het boekhoudjaar loopt tot 31 juli) een omzet van 865,2 miljoen dollar, een lichte stijging ten opzichte van 2013. Het snacksegment groeide met 8,2% naar 473,7 miljoen dollar, noten brachten 391,5 miljoen dollar in het laatje. Een stijging van 8,1%. De brutowinst over 2014 kwam uit op 208,2 miljoen dollar, onder de streep noteerde Diamond Foods echter een verlies van ruim 164 miljoen dollar. De netto-omzet over het eerste kwartaal van boekjaar 2015 kwam uit op 246,6 miljoen dollar, een stijging van 5,1% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014.

Voor meer informatie: www.yellowchips.nl en www.diamondfoods.com
Publicatiedatum: