Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 4 maart publieksavond

Proef de aardappel van de toekomst bij Lazuur

Phytophthora is een groot probleem, zowel bij de reguliere als bij de biologische aardappelteelt. In het veredelingsprogramma Bioimpuls van het Louis Bolk Instituut en Wageningen UR worden samen met veredelingsbedrijven en boerenkwekers nieuwe robuuste rassen ontwikkeld.

Al enige tijd verkopen ze bij Lazuur één van deze phytophthora-resistente rassen, Bionica. Op de Bio-beurs begin dit jaar werden nog meer robuuste rassen gepresenteerd die heel geschikt zijn voor de biologische teelt. Maar om deze rassen een kans te geven is ook de medewerking van groothandel, winkeliers én consumenten nodig. De Groene Winkel in Zeist heeft een eerste aanzet gegeven door in samenwerking met het Louis Bolk Instituut een aardappelweek te organiseren. Een mooi initiatief, wat men graag naar Lazuur wil halen.



Van woensdag 4 maart tot zondag 8 maart kan men bij Lazuur de verschillende aardappelen proeven en de smaak beoordelen. Daarnaast worden er in de winkel verschillende aardappelrecepten gemaakt. Hiervan zijn receptkaarten beschikbaar die u kunt meenemen.

Op 4 maart organiseert de winkel een brede publieksavond over de aardappel in verleden, heden en de toekomst; de plaats van de aardappel in ons voedingspatroon en de consequenties voor de teelt. Edith Lammerts van Bueren van het Louis Bolk Instituut vertelt u meer over de zoektocht naar de robuuste aardappel. Plaats: BBLTHK, inloop vanaf 19:30 uur, start programma 20:00 uur.

Voor meer informatie: www.lazuur.com
Publicatiedatum: