Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stemmen kan tot en met 16 maart

Gelderland goed vertegenwoordigd in verkiezing voor 'Mooiste kippenuitloop'

Zes pluimveebedrijven strijden om de titel 'Mooiste kippenuitloop 2015'. Drie van de genomineerde bedrijven zijn gevestigd in Gelderland. Er doen vrije uitloopbedrijven en biologische bedrijven mee. De pluimveehouders zijn trots op hun bedrijfsvoering en willen het publiek graag laten zien hoe een uitloop aantrekkelijk ingericht kan worden voor kip, boer en burger. De verkiezing is een initiatief van het Louis Bolk Instituut en Bionext.

Tot en met 16 maart 2015 kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.mooistekippenuitloop.nl. Op 25 maart worden de winnaars van de vakprijs en de publieksprijs bekend gemaakt. De stemmer met de mooiste motivatie wint een kipadoptie met waardebonnen voor gratis biologische eieren.

De pluimveehouders hebben hun uitloop ingericht met fruitbomen, knotwilgen en zelfs met wijnranken om de kippen beschutting te bieden. Door een goede beplanting van de uitloop voelen de kippen zich veiliger en durven ze verder weg te lopen van de stal. Een beplante uitloop is tegelijkertijd minder aantrekkelijk voor watervogels, die een risico vormen voor het overbrengen van vogelgriep. Door de beplanting in de uitloop wordt dit risico verkleind. De bomen en gewassen zijn zo gekozen dat de pluimveehouder er ook iets aan heeft: ze leveren fruit, strooisel en brandstof op. Hierdoor worden de kosten voor de beplanting lager voor de pluimveehouders.
 
De zes genomineerden zijn:
  • Jaap van Deelen, De Glind (Gelderland)
  • De Nieuwe Baankreis, Almen (Gelderland)
  • Thijmen van Voorthuizen van de Nieuwhof, Terschuur (Gelderland)
  • Kees Sijbenga, Hooghalen (Drenthe)
  • Willem en Elly Remijnse, Kraggenburg (Flevoland)
  • De Zandschulp, Familie Thomassen, Overberg (Utrecht)

Voor meer informatie: www.mooistekippenuitloop.nl

Publicatiedatum: