Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse biologische sector is 2,6 miljard euro waard

De Italiaanse vereniging voor biologische en biologisch-dynamische boeren, FederBio, schat dat de binnenlandse consumptie van biologische producten in Italiƫ in 2014 toegenomen is tot 2,6 miljard euro. Dit betekent een groei stijging van 8 procent ten opzichte van 2013. Volgens schattingen van Assobio, de nationale vereniging voor verwerking en de distributie van bio-producten, steeg de omzet bij discounters met 25,8 procent, gevolgd door hypermarkten (+11,5%) en supermarkten (+9,9%). In absolute termen, is het belangrijkste groei-aandeel afkomstig van gespecialiseerde winkels, met een omzet van 1,1 miljard euro en een groei van 7,5% ten opzichte van het afgelopen jaar. De ontwikkeling in conventionele winkels was negatief (-18%) en de directe verkoop daalde met 1,5%.


De stand van FederBio op de BIOFACH 2015.

De som van alle sectoren, waaronder de foodservice brengt de autonome bio-omzet op ongeveer 2,626 miljard euro en de export wordt geschat op zo'n 1,060 miljard euro. Groenten en fruit vormt 10% van de omzet. De omzet hierin bij de supermarkten daalde met 2,5 procent. Deze resultaten zijn te wijten aan het slechte klimaat in het afgelopen jaar en dat het aanbod van groenten en fruit nog steeds erg klein is, volgens de voorzitter van FederBio. Het verpakken van biologische groenten en fruit zorgt ook nog eens voor extra kosten.

Andere productcategorieƫn die goede resultaten behaald hebben zijn koekjes (+15%) en babyvoeding (+20%). Er zijn ook positieve cijfers genoteerd voor vegetarische en veganistische producten, zoals soja en seitan, evenals wijn.

Voor meer informatie: www.federbio.it
Publicatiedatum: