Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ontwikkelingen in het aantonen van verantwoorde productie

Bedrijven worden steeds meer gedwongen om een verantwoorde en duurzame productie aan te tonen bij afnemers en consumenten. Eerik Schipper heeft namens Control Union Certifications tijdens de BIOFACH de nieuwste marktontwikkelingen op dit gebied bekend gemaakt. Daarbij ging het niet alleen om certificering, maar ook over een groeiend aantal bedrijven die hun handelsketens laten verifiëren door een derde partij, waarbij geen sprake meer is van certificering. Het gaat dan om ketentracering, vastleggen van de productcyclus, footprints (CO2, water, energie) en het verduurzamen van gehele ketens inclusief sociale aspecten op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Online traceringssystemen ondersteunen dit met wereldwijde locatie bepaling door QR-codes te scannen met smartphones. Mapping tools zoals Google Maps maken vervolgens een mooie weergave op het beeldscherm. Steekproefsgewijs worden met behulp van drones controles uitgevoerd. Hierdoor wordt slimmer gewerkt wat kosten bespaart. Voor andere sectoren (hout) is dit reeds in EU wetgeving vastgelegd en beboet de NVWA bij overtredingen.



Klik hier voor de presentatie van Eerik.

Voor meer informatie:

Eerik Schipper
Control Union
038 4260100
eschipper@controlunion.com
Publicatiedatum: