Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noordelijk Zadennetwerk van start met een zadenmarkt

Op zaterdag 7 maart 2015 organiseert het Noordelijk Zadennetwerk haar eerste zadenmarkt bij Tuin in de Stad, Friesestraatweg 137a in Groningen. Professionals en hobbyisten kunnen zaden verkopen of ruilen, luisteren naar presentatie en actief worden bij een aantal korte workshops over zadenteelt en moestuinieren. De markt start om 12:00 uur en eindigt om 20:00 uur. Bezoekers kunnen gratis naar binnen.

Tafelruimte om zaden te ruilen is tot 1 meter ook gratis, wie meer wil betaalt 5 euro per extra meter. Opgeven voor een tafel is noodzakelijk en kan via info@noordelijkzadennetwerk.nl.



Het doel van het Noordelijk Zadennetwerk is om mensen met interesse in zaden, voedsel, oude rassen en de politieke aspecten van zadenteelt en voedselproductie bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen zaden die op een natuurlijke manier vermeerderd zijn met elkaar uitwisselen via een online marktplaats en offline zadenmarkten. Ook organiseert het netwerk workshops over zadenteelt, proeverijen en voorlichtingsactiviteiten over zaden, teelt, het gebruik van de oogst en zadenpolitiek. Zadenweekend Reclaim the Seeds in maart 2014 inspireerde tot dit initiatief voor een zadennetwerk in de drie noordelijke provincies.

Bewustzijn op voedsel en de productie daarvan groeit. Dat is te zien aan het, nog steeds, groeiend aantal groene buurtprojecten in Nederland en de aandacht voor gezond, op een natuurlijke manier geproduceerd voedsel.

Zaden voor voedsel liggen aan de basis hiervan, terwijl de productie en verspreiding van natuurlijk zaadgoed onder druk staat. Door nieuwe Europese regelgeving dreigt de vrije zadenuitwisseling van ondernemers en hobbyisten onder druk te komen. Het Noordelijk Zadennetwerk wil hier op een positieve en constructieve manier iets tegenover zetten door het opzetten van een netwerk voor zadenuitwisseling.



Praktische informatie:
Datum en tijd: zaterdag 7 maart 2015 van 12:00 uur tot 20:00 uur.
Plaats: Tuin in de Stad, Friesestraatweg 137 a, 9718 NE Groningen.
Kosten: gratis voor bezoekers; kosten voor kraamhouders afhankelijk van de grootte van de tafel.

Meer informatie en aanmelden als kraamhouder: info@noordelijkzadennetwerk.nl en www.noordelijkzadennetwerk.nl
Publicatiedatum: