Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema-avond op 5 maart:

Kiemkracht - Landbouw zonder bestrijdingsmiddelen? Zo kan het ook!

Op 5 maart 2015 bent u van harte welkom bij een nieuwe thema‐avond in de serie bestrijdingsmiddelen en omwonenden; georganiseerd door: politieke partijen DSSW, Progressief Westerveld, Sterk Westerveld, belangenorganisatie Bollenboos en omwonenden van landbouwpercelen. Dit is alweer de derde thema‐avond in deze reeks. Eerdere avonden vonden plaats in Uffelte (30 juni 2014 over ervaringen van omwonenden van landbouwpercelen) en Dwingeloo (29 oktober invloed bestrijdingsmiddelen op ons water). Nu is het thema 'Kiemkracht!; over de toekomst van landbouw' in Westerveld.

Waarom?

2015 is Het Jaar van de Bodem; letterlijk en figuurlijk de basis voor ons voedsel en onze leefomgeving. Vier sprekers laten de aanwezigen kennismaken met toekomstscenario's voor een schone landbouw in Westerveld, die bestaat in harmonie met recreatie, toerisme, het landschap, natuur, en gezondheid van mens en dier. Een landbouw die stevig geworteld is en het belang van een gezonde bodem inziet en ook bevordert.


Boer Sil is de bodem aan het bewerken.

Wie?

  • Boer Sil' jonge biologische boer en tuinder Sil Oostendorp uit Dwingeloo, spreekt over project Westerspelt; Hij teelt spelt, het supergewilde oergraan, op de Dwingelder en Dieverder essen en levert zijn eindproduct aan de molenaar en uiteindelijk de bakker in Diever. Trefwoorden: landschap, toerisme, lokale kracht, ambacht, lokale consument.
  • Anja de Vries, Jan Meijer, Dienst Landelijk Gebied geven een toelichting op het experiment uitmijnen Oude Willem; waar fosfaat aan de bodem wordt onttrokken door landbouw en zodoende natuur kan worden ontwikkeld. Trefwoorden: win‐win, Drents‐Friese Wold, Oude Willem, robuuste natuur, biodiversiteit, maatwerk.
  • Andre Hoogendijk, adjunct‐directeur Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, vertelt over inspanningen die bollentelers kunnen leveren om aanmerkelijk schoner te werken. Ook in Westerveld? Trefwoorden: schoon, bollenteelt, gezondheid, landschap, milieu, maatschappelijk ondernemerschap.
  • Herman van Bekkem, Greenpeace Nederland, "Het huidige, moderne; landbouwsysteem rammelt aan alle kanten. En dat veroorzaakt steeds grotere problemen in zowel binnen‐ als buitenland. In Nederland gaat het al jaren slecht met vogels en insecten op het platteland", meent Greenpeace. Campagnevoerder Herman van Bekkem vertelt waarom bestrijdingsmiddelenvrije landbouw op grotere schaal volgens hem mogelijk is. Trefwoorden: biologisch, innovatie, duurzaam en slim.

Wanneer?

Donderdagavond 5 maart.
Inloop: 19:15 uur
Begin: 19:30 uur
Afsluiting: 22:30 uur

Waar?

Dorpshuis in Wilhelminaoord
Linthorst Homanstraat 14

Voor iedereen die nu al meer wil weten...

Over project Oude Willem.
Over brochure bloembollensector over schoner werken.
Over campagnes voor schone landbouw.

Op naar een gezonde voedingsbodem voor wonen, recreëren en
ondernemen...

Voor meer informatie: rodina@burostek.nl, 0521 592774
Publicatiedatum: