Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beste biologische winkels van Duitsland zijn weer bekend

Het tijdschrift Schrot&Korn heeft de prijzen voor de beste biologische winkels in Duitsland uitgereikt. Dit gebeurde op de donderdag 12 februari tijdens de BioFach. Ongeveer 56.000 klanten hebben gestemd op in totaal 2.306 verschillende winkels. Naast de vier gouden winnaars met de hoogste cijfers kregen meer dan 190 winkels de certificaten goud, zilver of brons.

Christian Meyer, minister van landbouw van Nedersaksen, feliciteerde in zijn toespraak alle winkels en onderstreepte het belang van natuurvoedingswinkels voor de biologische sector. "De winkels zijn degenen die het hoge niveau van vertrouwen in de biologische producten moeten kunnen garanderen."

Sabine Kaufmann vertelde dat een biologische winkel zich niet alleen kenmerkt door zijn producten, maar dat het ook belangrijk is om een eigen gezicht te laten zien. "Dat beheersen alle winkels die hier vandaag zijn."


Petra Röhrig en haar team van Biothek toont de oorkonde.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de klantenkring van de biologische winkels gevarieerd en kleurrijk is. Deze klanten zijn over het algemeen zeer positief over de winkel. En 85 procent van de respondenten maakte gebruik van de gelegenheid om de winkels te ondersteunen met persoonlijke opmerkingen. Winkels kunnen op deze manier van hun klanten leren en eventuele zwakke punten corrigeren.

Net als in voorgaande jaren zijn er in vier categorieën prijzen uitgereikt: boerderijwinkels, kleine biologische winkels (tot 99 vierkante meter), middelgrote biologische winkels (tot 399 vierkante meter) en biologische supermarkten (van 400 vierkante meter).

De vier gouden winnaar met de hoogste cijfers zijn:

Beste boerderijwinkel:
Ostertag's Bio-Hofladen uit Meiersberg
Eigenaar: Manfred en Petra Ostertag

Kleine biologische winkel (tot 99 vierkante meter):
Vital im Tal uit Wuppertal
Eigenaar: Belgin en Günther Groha

Middelgrote biologische winkel (100-399 vierkante meter):
Biothek van Petra Röhrig uit Fulda
Eigenaar: Petra Röhrig

Beste biologische supermarkt:
'Das Paradieschen' uit Linsengericht
Eigenaar: Mario Blandamura en Kurt Lorenz

Bron: Bio-Markt.Info
Publicatiedatum: