Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3 maart:

Kenniscirkel biologische spelt bij Agribio

Op 3 maart vindt er een kenniscirkel biologische spelt plaats bij Agribio in Havelange (België). Agribio is een coöperatie van biologische graantelers die gezamenlijk diverse bakgranen verwerkt en afzet.

Belangrijke motivaties zijn eerlijke prijzen voor de coöperanten en het zo kort mogelijk houden van de keten. Daarvoor doet Agribio een beroep op lokale afnemers en rechtstreekse verkoop. De centrale opslagplaats in Havelange is voorzien van een ambachtelijke maalderij met steenmolens. Van spelt wordt naast zelf geproduceerd bloem en meel ook müesli en pasta aangeboden.

Tijdens de kenniscirkel brengen de deelnemers een bezoek aan de site met toelichting over de werking van Agribio. Aansluitend kan men bij goed weer het veld op om uit eerste hand te horen hoe men er de teelt van biologische spelt aanpakt. Nadien zal in de groep kennis uitgewisseld worden over specifieke thema's. Zit je met vragen of problemen in verband met biologische spelt die je op die dag graag wat meer uitgediept ziet, dan mag je ze alvast laten weten aan Karel Dewaele van Inagro. Het bezoek wordt begeleid in het Frans (Nederlands samengevat), nadien gaan we in de kenniscirkel verder in het Nederlands.

Iedereen welkom

Heb je interesse of reeds ervaring in de biologische teelt of verwerking van spelt, of wil je graag bijleren van de ervaring van collega's dan ben je van harte welkom op deze kenniscirkel. Dit bezoek is gratis en wordt georganiseerd in kader van het 'Bio zoekt Boer'-project 'Mogelijkheden van biologische spelt', gecofinancierd door de Vlaamse Overheid en uitgevoerd door Inagro.

Inschrijven is verplicht en kan bij Karel Dewaele (051/27 32 58). Gelieve aan te melden ten laatste tegen vrijdagmiddag 27 februari. Er zal een lijst worden doorgestuurd om carpoolen mogelijk te maken. Gelieve bij aanmelding uw naam, vertrekadres en telefoonnummer op te geven. Suggesties voor thema's zijn welkom.

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: