Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Argentijns hardfruit en Australisch steenfruit

Marni Organics start overzeese import



Tholen - Ruim twee maanden zijn Cees van Vugt en Jeffrey Moret actief met Marni Organics. De start van het bedrijf was veel belovend. "Eigenlijk is de grootste uitdaging dat we maar met z'n tweeën zijn. We krijgen behoorlijk wat handel binnen en zijn al op zoek naar uitbreiding van het commerciële team", zegt Cees. "De vraag naar biologische AGF-producten is hot. Met name naar biologische peren en komkommers was er een tekort. Momenteel krijgen we opvallend veel vraag uit Groot-Brittannië."


Cees en Jeffrey

De afgelopen weken kreeg Marni Organics veel biologische groenten uit Spanje binnen. "Courgettes, cherrytomaten, paprika's, komkommers, maar ook romaine en ijsbergsla", somt Jeffrey op. "Samen met Frutas Luna hebben we directe lijnen met speciaal geselecteerde telers en met name vanuit de exportmarkten is de vraag goed. Zo exporteren we al volop Spaanse kasgroenten naar de Verenigde Staten en we hopen deze lijn in het Holland-seizoen met dezelfde volumes door te zetten."



"Over twee weken start het Hollandse biologische kasgroentenseizoen met de eerste komkommers. De kasgroenten vormen onze grootste productgroep, gevolgd door citrus en vollegrondsgroenten. Naast Spanje hebben we directe importlijnen uit Italië en Griekenland. Verder starten we vanaf eind week 9 de overzeese import met de eerste Williams-peren uit Argentinie, gevolgd door Packham- en Anjou-peren en Gala en Red Delicious-appelen."



Afnemers van Marni Organics zijn vooral de groothandels en toeleveranciers van de retail door heel Europa. Voor de vaste lijnen krijgen zij de komende tijd de biologische productie aangeleverd in dozen met het Budget Bio-merk. "We zien het voorjaar met vertrouwen tegemoet. We begeven ons in een leuke markt, met fluctuerende prijzen en proberen goed in te haken op de vraag. Zo gaan we ook wat exclusievere handel doen met luchtvracht van pruimen, perziken en nectarines uit Australië!"





Voor meer informatie:
Marni Organics
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: 0180-697979
info@marniorganics.nl
www.marniorganics.nl