Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel interesse in oriëntatie op Biologische Landbouw

Centrum Biologische Landbouw ervaart bij veel telers interesse in omschakeling. Momenteel volgt een groep telers de Oriëntatiecursus Biologische Landbouw -akkerbouw en grove groenteteelt. Dit zijn telers die het eigen bedrijf willen verduurzamen, onderzoeken of biologische landbouw een interessante optie is voor het eigen bedrijf of mensen die willen kennismaken met biologische landbouw en de biologische sector.

Daarnaast is er wederom een groep enthousiaste mensen die deze cursus willen volgen, zij starten op dinsdag 3 maart aanstaande. Voor het eerst sinds een aantal jaren wordt daarmee in één winter 2 van deze cursussen gegeven. Naast theorie is er in de cursus uitgebreide aandacht voor de praktijk in 5 bedrijfsbezoeken. Zo wordt het thema Bodem & Bemesting bijvoorbeeld belicht in theorie, het bekijken van een profielkuil en het uitwisselen van ervaringen tijdens de bedrijfsbezoeken.



Deze oriëntatie op Biologische Landbouw wordt door het Centrum Biologische Landbouw aangeboden in samenwerking met onder anderen Christoffel den Herder (DLV Plant), Sander Bernaerts (Naturim), Ruud Hendriks (Warmonderhof), Arend Zeelenberg (Buro A-Z), Thieu Verdonschot, Biologisch Ondernemen Noord Holland en Green Organics.

In het geval u wilt aanhaken bij deze cursus kan dat, er zijn nog een aantal plaatsen vrij. De bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken vinden plaats in Flevoland. De cursusdagen vinden plaats op 3 maart, 10 maart, 17 maart 24 maart en 31 maart van 9:30 tot circa 16:00 uur. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding op www.biologischelandbouw.org.
Publicatiedatum: