Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-commissaris benadrukt belang hervorming bio-wetgeving

EU-Commissaris landbouw Phil Hogan heeft tijdens zijn toespraak op de BIOFACH nog eens benadrukt hoe belangrijk een herziening van de EU-biowetgeving is. Dat is volgens hem nodig om de sector verder te laten evolueren en het consumentenvertrouwen vast te houden.

Hogan kwam spreken op de openingsdag van de internationale bio-beurs in Neurenberg. Volgens hem is de biologische sector een van de meest bloeiende sectoren in Europa van de afgelopen jaren. "De toekomst voor bio ziet er erg positief uit." Tegelijkertijd gaf aan hij dat fraudegevallen het consumentenvertrouwen kunnen schaden als er geen duidelijke standaarden zijn. "Er is nood aan eenvoudigere regels, en we moeten ook zien dat Europese producenten en producenten van buiten Europa met gelijke wapens strijden."

Begin 2015 gaf hij onderhandelaars zes maanden om tot een overeenkomst te komen. Is er geen akkoord tegen juni, dan trekt hij het huidige voorstel in. 

Tijd nodig

Ook Martin Häusling, rapporteur van het Europees Parlement, kwam aan het woord. Hij zei dat het Europees Parlement geen volledige herziening wil van de EU-wetgeving, maar wel een aanpassing die ook in de praktijk haalbaar is. 

Sabine Eigenschink, vicepresident bij koepelorganisatie voor de biologische sector IFOAM-EU, benadrukte nog eens dat het uiteindelijke akkoord niet alleen moet leiden tot een duidelijke wetgeving, maar dat die wetgeving ook het leven van de bio-ondernemers makkelijker moet maken. "De EU-instellingen onderschatten de tijd die daarvoor nodig is. Het is niet mogelijk om dit tegen juni 2015 voor elkaar te krijgen", aldus Eigenschink. 

Bron: IFOAM-EU via BioForum
Publicatiedatum: