Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Winterconferentie Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding

‘Breng het land tot bloei’

Op vrijdag 27 februari in Merksplas en op zaterdag 7 maart in Dronten houdt de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding de jaarlijkse winterconferentie. Voorzitter Piet van IJzendoorn vertelt over het programma:

"In het winternummer van Dynamisch Perspectief stond een interview met Wytze Nauta over zijn werk voor Bio-KI en Dubbeldoelkippen. Het artikel vormde het antwoord van de redactie op de vraag om de problemen met integriteit van dieren in de landbouw onder de aandacht te brengen. De redactie bracht daarmee een positieve activiteit in beeld die dat vraagstuk raakt. Dat is redactioneel beleid en dat beleid is afgelezen aan de biologisch-dynamische landbouw. Ook daar is het effectiever te verzorgen wat groeien wil, in plaats van te vechten tegen ongewenste invloeden, of met machtsmiddelen iets door te drukken.

De komende winterconferentie willen we juist die werkwijze - het werken met positiviteit - centraal stellen. Dat doen we aan de hand ven concrete landbouwkundige onderwerpen en ervaringen; ook jullie eigen ervaring. Met die ervaringen brengen we het land tot bloei.

In Merksplas kiezen we het thema Bijen op de Boerderij. Als eigen inbreng - en mogelijkheid tot kennismaking met elkaar - vragen we je een bloeiende plant uit je omgeving mee te nemen. Dat is misschien geen gemakkelijke opgave, maar het richt de aandacht op wat er voor de bijen te halen is. In Dronten is het land- en tuinbouwbedrijf Warmonderhof het uitgangspunt. Voor deze dag vragen we je een van je eigen successen mee te nemen. Bijvoorbeeld een verslag van een dag op de markt, een foto van de medewerker die je net aangenomen hebt, een product, iets wat je in het werk graag gebruikt. We zijn benieuwd waar iedereen mee komt. Die eigen inbreng vormt de opmaat tot het thema van de dag. Het kan tevens de verbinding zijn van het werk op de conferentie met de volgende stappen die je in je eigen omgeving wilt zetten."

Het volledige programma met inhoudelijk bijdragen en werkgroepen is te vinden op de website www.bdvereniging.nl. Aanmelden kan via de website of telefonisch, 0321 315937. Deelname is gratis voor beroepsleden van de BD-Vereniging. Wie twee keer mee wil doen is op beide plekken welkom.
Publicatiedatum: