Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sectoren grotendeels afhankelijk van import

Franse biosector groeit ondanks crisis

De Franse bio-sector is met een jaarlijkse omzet van 4,6 miljard euro in 2013 na de VS (33 miljard euro) en Duitsland (6 miljard) de derde markt voor biologische producten. Ondanks de economische crisis blijft de Franse biologische markt de komende jaren groeien tot, naar verwachting, meer dan 5 miljard euro in 2017. Dat blijkt uit een infosheet van de Nederlandse ambassade in Parijs.



Gemiddeld groeide de omzet van biologische producten in 2013 met 9% ten opzichte van 2012. Voor een aantal productgroepen is Frankrijk afhankelijk van import. Zo is de helft van de kruidenierswaren, traiteur- en diepvriesproducten importproduct, deze categorie heeft een totaal omzet van 1,1 miljard euro. Ook voor groenten en fruit, met een omzet van 722 miljoen euro, is de import belangrijk; 32% van de producten wordt geïmporteerd. Voor groenten- en fruitsappen ligt het aandeel van importproducten zelfs op 80% en voor visproducten op 83%.

Klik hier voor het volledige document over de Franse biosector.
Publicatiedatum: