Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenBalanZ introduceert biologische Phalaenopsis Orchidee

Met de introductie van de biologische Phalaenopsis orchidee heeft GreenBalanZ een unieke positie veroverd binnen de internationale sierteeltsector. Het bedrijf mag zich als enige bloeiende kamerplantenteler in Nederland 'biologisch' noemen. Dit is uniek en hiermee verstevigt GreenBalanZ haar koploperspositie op het gebied van duurzaamheid.

GreenBalanZ staat binnen de sierteeltsector bekend om haar brede en spraakmakende assortiment Phalaenopsis, beter bekend als de 'vlinderorchidee'. Van oudsher is het bedrijf zeer vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. De naam GreenBalanZ staat dan ook synoniem voor het groene karakter van het bedrijf.



Pure green & Pure bio

Op jaarbasis worden er bij GreenBalanZ ruim 3 miljoen Phalaenopsis orchideeën gekweekt, verdeeld over 150 rassen. "Vijf jaar geleden kregen wij van één van onze afnemers de vraag of wij biologische Phalaenopsis konden telen. Het antwoord was in eerste instantie 'nee', maar triggerde ons natuurlijk wel. En van het een kwam het ander. Momenteel is ruim 5% van de productie biologisch. We hopen dit tot 2018 te verruimen naar 25%", aldus Lennard van der Weijden, eigenaar van GreenBalanZ.

De tweedeling in het assortiment gaat onder de noemer Pure Green of Pure Bio. "Pure Bio gebruiken we voor ons biologische assortiment. Hierbij maken we dus alleen gebruik van biologische bestrijders en organische meststoffen.

Pure Green gebruiken we voor ons reguliere assortiment, dat overigens voor 99% biologisch is. Biologische teeltmethoden met een vergelijkbaar resultaat zijn we ook voor dit assortiment gaan gebruiken", aldus Lennard.

Skal

Sinds begin 2014 mag GreenBalanZ zich dan ook als enige Nederlandse bloeiende kamerplantenteler officieel Skal-gecertificeerd en dus 'biologisch' noemen. Dit betekent dat het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De EU bepaalt de regels en Skal controleert de Nederlandse biologische sector.

Voor meer informatie: www.greenbalanz.nl
Publicatiedatum: