Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Equivalentie met Zuid-Korea sinds 1 februari

Vanaf 1 februari 2015 is er sprake van een equivalentie-overeenkomst met Zuid-Korea. Hiermee wordt erkend dat de certificering en controle in Zuid-Korea gelijkwaardig is aan die in de EU en vice versa.

Voor het importeren en exporteren van verwerkte producten (zoals babyvoeding, zuivelproducten en gepasteuriseerde producten) is geen aanvullende certificering meer nodig. Nederlandse bedrijven hebben dus geen aanvullende Koreaanse certificering meer nodig om te kunnen exporteren naar Zuid-Korea. Wél moeten zij voor export een transactiecertificaat bij Skal Biocontrole aanvragen, via het klantengebied op de website. Nederlandse bedrijven die willen importeren uit Zuid-Korea moeten een certificaat van invoer kunnen tonen van de Koreaanse leverancier.
Zuid-Koreaanse producenten mogen bij export naar Europa het Europees biologisch keurmerk gebruiken en/ of het Zuid-Koreaanse bio-logo.

Let op: andere code-nummers

De equivalentie heeft gevolgen voor de codenummers van de betrokken controle organisaties in Zuid-Korea. Deze beginnen nu met KR-ORG. Lees er meer over in de Uitvoeringsverordening (EU) 2015/131: Equivalentie Zuid-Korea.

Meer weten?

Lees hier het nieuwsitem van de Europese Commissie over de equivalentie.


Publicatiedatum: