Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tradin Organic viert 30ste verjaardag in 2015

BIOFACH 2015 wordt een bijzondere voor Tradin: op donderdagavond 12 februari viert het bedrijf haar 30-jarig bestaan met een borrel en een gezellig samenzijn op haar vernieuwde beursstand (Hal 5/Stand 309). In 1985 werden The Organic Corporation B.V. (TOC) en Tradin Agricultural International opgericht door Gerard Versteegh en Wim Rabbie, als pioniers in het wereldwijd onafhankelijk sourcen en op de markt brengen van biologisch gecertificeerde grondstoffen.

"We hebben drie decennia mogen opereren in een markt die over de jaren heen een enorme groei heeft gekend. Tradin heeft hierop dankbaar mogen meeliften, en steeg daar vaak zelfs bovenuit. De organisatie is door de jaren heen exponentieel gegroeid en heeft - net als de branche als geheel - een enorme professionalisering doorgemaakt. Tegelijkertijd heeft de geest van het bedrijf er niet onder geleden en zijn we nog steeds zo slagvaardig en ondernemend als in de start-up fase", aldus Gerard Versteegh, tegenwoordig President SunOpta International Sourcing and Supply. "In cijfers uitgedrukt: wij werken wereldwijd met meer dan 5800 kleine en grotere boeren in onze verschillende eigen sourcing projecten. Gemiddeld leveren wij dagelijks circa 25 volle vrachtwagens aan biologische grondstoffen uit naar onze klanten in Europa, Amerika en Aziƫ."


Gerard bij het Ethiopiƫ-project van Tradin, Sellet Hulling. Het personeel wordt allemaal bijgeschoold en de uitslag van de toetsen is vervolgens op het bord te vinden. Gerard bekijkt hier de behaalde toetsresultaten van het personeel.

De naam van het bedrijf werd in 1994 veranderd naar het huidige Tradin Organic Agriculture, waarna al vlot uitbreidingen volgden naar Duitsland en China (Winged-Ox). Tradin Organics USA, Inc. in Santa Cruz, volgde in 2001 gevolgd door een verkoopkantoor in Frankrijk in 2002. In 2004 werd Trabocca B.V. opgericht, als specialist in high-end groene koffie. In 2007 volgde een joint-venture (Selet Hulling PLC) met een lokale Ethiopische partner. Selet Hulling is een state-of-art sesamzaad verwerkingsfabriek in Addis Ababa, gekoppeld aan outgrowers projecten in Humera.

Sinds 2008 maakt Tradin deel uit van SunOpta, een Canadees beursgenoteerd conglomeraat van bedrijven die allen actief zijn in de import en verwerking van natuurlijke, biologische en specialty foods. Tradin Organic vertegenwoordigd de SunOpta International Sourcing & Supply divisie.

"Onderdeel zijn van dit beursgenoteerde bedrijf heeft als voordeel dat we gebruik kunnen maken van een uitgebreid netwerk en financieringsmogelijkheden die het ons mogelijk maken onze strategie uit te voeren: zoveel mogelijk waarde toevoegen in origine door middel van eigen landbouwprojecten en intensieve samenwerking met strategisch interessante en betrouwbare partijen. Daarnaast maken we dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de inkoopvolumes binnen het concern te bundelen, waardoor we meer body kunnen geven aan onze projecten en feitelijk onze boeren een grotere afnamezekerheid kunnen bieden", aldus Gerard.


De time-line van Tradin.

In 2012 onderging Tradin een re-branding die heeft geresulteerd in de huidige look and feel van het bedrijf. Ter ontplooiing van Tradin's Oost Europese sourcing activiteiten werd in dat jaar ook SunOpta Foods Bulgaria opgericht, afgerond in 2013 met de acquisitie van OLC, de zonnebloempitpellerij en oliecrush in Silistra. Tevens opende Tradin in dat jaar de Crown of Holland, haar Cacao verwerkingsfabriek voor biologische en 'specialty' bonen in Middenmeer, Noord Holland.

Tradin's 30 jarige ervaring en activiteiten hebben ertoe geleid dat het vandaag de dag een van 's werelds toonaangevende en meest betrouwbare partners is voor biologische grondstoffen. "Met de huidige organisatie en als trots onderdeel van SunOpta zijn wij er zeker van dat we deze positie ook in de komende 30 jaar verder kunnen uitbouwen. Wij zien de toekomst voor ons bedrijf en de biologische sector in z'n geheel dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet."

Voor meer informatie: www.tradinorganic.com
Publicatiedatum: