Nieuwe boerderijwinkel en ambachtelijke bakkerij Sumiran geopend
Sumiran is een bewust kleinschalig biologisch gemengd bedrijf met zorgfunctie, die zelfstandig, zonder enige vorm van subsidie, duurzaam en maatschappelijk onderneemt. Rode draad bij de renovatie was het in stand houden van eeuwenoude traditionele waarden. "Dit hebben we op een eigentijdse wijze ingevuld", aldus Yolande.
Yolande en Irene met bakker Wim van Gerwen.
Naast de biologische varkens, runderen en kippen verbouwen ze bij Sumiran op 11 hectare grond deels het voer voor de eigen dieren als ook biologische rogge en tarwe. Irene geeft aan dat ze bij Sumiran vanaf nu dus niet alleen biologisch vlees, vleeswaren en boerenkaas aanbieden. "We hebben nu dus ook lekker biologisch brood, mik en kleingoed. Bekwaam gebakken met hart en ziel door Wim van Gerwen, wiens overgrootvader al in 1875 zijn eerste brood bakte."
De bakker toont een versgebakken brood.
De dames willen ook graag wat betekenen voor mensen met een allergie, overgevoeligheid of speciaal dieet. Denk hierbij onder andere aan een glutenvrij, koolhydraat- of lactosearm dieet. Iedereen is op vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur van harte welkom.
Voor meer informatie: www.sumiran.nl