Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe boerderijwinkel en ambachtelijke bakkerij Sumiran geopend

Tholen - Na een intensieve verbouwing van biologische boerderij Sumiran (anno 1750) in Heusden is eind januari de boerderijwinkel met ambachtelijke bakkerij geopend. Dit werd gevierd met een feestelijk openingsweekend, op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari. "De opening was een onverwachts groot succes. Dit omdat we eigenlijk maar weinig promotie voor de opening hebben gemaakt. Dankzij een artikel in de plaatselijke krant hebben veel mensen onze winkel het afgelopen weekend bezocht", vertelt Irene Peters, die Sumiran samen met Yolande Peijnenburg runt. Yolande: "We zijn erg blij met dit resultaat en gaan vol enthousiasme de toekomst tegemoet met onze nieuwe boerderijwinkel."



Sumiran is een bewust kleinschalig biologisch gemengd bedrijf met zorgfunctie, die zelfstandig, zonder enige vorm van subsidie, duurzaam en maatschappelijk onderneemt. Rode draad bij de renovatie was het in stand houden van eeuwenoude traditionele waarden. "Dit hebben we op een eigentijdse wijze ingevuld", aldus Yolande.


Yolande en Irene met bakker Wim van Gerwen.

Naast de biologische varkens, runderen en kippen verbouwen ze bij Sumiran op 11 hectare grond deels het voer voor de eigen dieren als ook biologische rogge en tarwe. Irene geeft aan dat ze bij Sumiran vanaf nu dus niet alleen biologisch vlees, vleeswaren en boerenkaas aanbieden. "We hebben nu dus ook lekker biologisch brood, mik en kleingoed. Bekwaam gebakken met hart en ziel door Wim van Gerwen, wiens overgrootvader al in 1875 zijn eerste brood bakte."


De bakker toont een versgebakken brood.

De dames willen ook graag wat betekenen voor mensen met een allergie, overgevoeligheid of speciaal dieet. Denk hierbij onder andere aan een glutenvrij, koolhydraat- of lactosearm dieet. Iedereen is op vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 uur van harte welkom.

Voor meer informatie: www.sumiran.nl