Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ophokplicht nog tot 8 februari van kracht

'Alertheid rond vogelgriep blijft noodzakelijk'

Ondanks het opheffen van de maatregelen rond vogelgriep blijft de situatie zorgelijk. "Nog steeds wordt in wilde vogels het AI-virus (aviaire influenza) aangetroffen." Dat meldt Alex Spieker van Avined. "Daarom blijft alertheid noodzakelijk. Wij roepen alle sectorgenoten op om alle nodige hygiƫnemaatregelen in acht te blijven nemen."

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken maakte woensdag 21 januari bekend dat vanaf 21 januari alle beperkende maatregelen in verband met de uitbraak van vogelgriep opgeheven zouden worden. Uitzondering is de ophokplicht voor pluimvee die in ieder geval tot 8 februari van kracht blijft.

Ongediertebestrijding

Het ministerie van Economische Zaken heeft het pluimveebedrijfsleven gevraagd voorstellen te doen om bestaande hygiƫnemaatregelen in de hele pluimveeketen structureel te verbeteren. Het ministerie heeft bevestigd dat pluimveehouders ongediertebestrijdingsmiddelen - rodenticiden - de komende jaren ook buiten de stallen mogen gebruiken.

Voor meer informatie: www.ltonederland.nl
Publicatiedatum: