Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verenigt natuurvoedingswinkel en supermarkt

Fotoreportage - SuperFair mikt op groter publiek

Tholen - De nieuwe biologische supermarkt SuperFair is vandaag geopend. De winkel is te vinden aan de Biltstraat 90-92 in Utrecht. Dinsdagmiddag werd de openingsreceptie gehouden. Biojournaal maakte daarvan deze uitgebreide fotoreportage.

Ook 'supermarktmerken'

SuperFair is een formule van HWBiofoods. Initiatiefnemers zijn Harrie Westra, Michel van der Harst en Christof Pex. Zij hebben de ambitie om de komende jaren in elke grote stad een filiaal te openen. SuperFair wil een volledig biologisch assortiment tegen een voordelige en eerlijke prijs aanbieden. Dit alles met een verrassend serviceniveau. Met deze laagdrempelige aanpak wil SuperFair een groter publiek kennis laten maken met biologische producten. Tijdens de rondgang door de winkel valt op dat bij SuperFair ook diverse bio-producten van A-merken in de schappen staan. Evenals producten van de 'biologische supermarktmerken' Bio-time en Smaakt. Normaliter zijn deze producten alleen in reguliere supermarkten verkrijgbaar. Harrie Westra gaf desgevraagd aan dat dit bijzondere aanbod nog verder zal groeien. "Hiervoor kiezen we om de klant uit de supermarkt sneller te laten wennen aan de biologische supermarkt."


Linksboven: Biologische supermarktmerken en A-merken naast elkaar in het schap. Linksonder de ruime afdeling waar klanten zelf producten kunnen 'tappen'.

Speech

Harrie bedankte in zijn speech allereerst iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan het tot stand komen van de winkel. Daarna vertelde hij wat meer over het concept: "Deze winkel is heel anders dan de bestaande supermarkten en natuurvoedingswinkels. SuperFair heeft van beide wat weg en is daardoor uniek. We willen hiermee een bepaalde doelgroep bereiken, namelijk de 'lichtgroene consument', maar zeker ook de 'donkergroene consument' die wat voordeliger bio-
boodschappen wil doen. En je ziet het, de lichtgroene consument wil nu zelfs al naar binnen lopen, terwijl we nog niet open zijn", zei hij, verwijzend naar de geïnteresseerden voor de deur.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.



In eerste instantie gingen ze voor een winkel met zo'n 1200 producten. Een magere schatting, aangezien er uiteindelijk 6000 verschillende producten in de schappen liggen. "Toen het idee een jaar geleden eenmaal op papier stond, volgde de vraag hoe we het concept konden gaan opbouwen. We besloten dit te doen door middel van 'partnerfunding'. Al deze partners willen we bedanken voor de kennis, moeite, zweet en energie die ze erin hebben gestoken. We hebben alles wat op het A4-tje stond kunnen realiseren en hierbij zijn onze verwachtingen zelfs overtroffen."

Volgens Harrie is alles aanwezig om het nieuwe winkelconcept tot een succes te maken. "Wel hebben we daarvoor uiteraard de klant nodig. Het is aan ons om een goede winkel neer te zetten, maar het draait uiteindelijk om een goede consumentenbeoordeling. Dit is in ieder geval de basis. Geniet van de winkel!"

Milieuvriendelijke concepten

Opvallende aspecten aan de winkel zijn onder meer de vele milieuvriendelijke concepten. Zo heeft de winkel een eigen composteermachine en worden ongeveer 300 producten verpakkingsloos aangeboden. Verder werkt de winkelformule bewust zonder cash geld, er kan dus alleen met PIN betaald worden. Eye-catcher achterin de winkel is de 'Recyclebar', waar klanten oude kleding, SuperFair-tassen, elektrische apparatuur, frituurvet en oud gereedschap kunnen inleveren. Ook kunnen buurtbewoners eenvoudig spullen met elkaar delen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.superfair.nl