Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootschalige uitbreiding Ariza

Tholen – Ariza is gestart met een grootschalige uitbreiding van de productielocatie in Helmond. In de nieuwbouw worden 7 opslagtanks van 150 ton geplaatst waardoor de huidige opslagcapaciteit bijna wordt verdubbeld.

Het bedrijf, wat 25 jaar geleden opgericht is door Ari de Kimpe, verwerkt biologische groente en fruit tot concentraten, sappen en purees. In Helmond worden alle producten opgeslagen, geblend en verpakt. Vanwege de groeiende afzet is er nu besloten om het pand uit te breiden met onder andere extra opslagcapaciteiten, een nieuw laboratorium en een proefkamer.



Om het logistieke proces optimaal te laten verlopen is er geïnvesteerd in een dubbele weegbrug zodat meerkamer tankswagens direct verladen kunnen worden zonder heen en weer te rijden. Ook is er aan het milieu gedacht, Ariza is ISO 14001 gecertificeerd en heeft voor de nieuwbouw de nieuwste technieken ingezet. De koelinstallatie gaat werken op CO2 en de restwarmte uit het systeem wordt gebruik voor het verwarmen van de kantoren. Alle verlichting, inclusief de verlichting in de vriescel, wordt in LED uitgevoerd. Om de productverliezen zoveel mogelijk te beperken worden er piggingsystemen geïnstalleerd waardoor het spoelen van leidingen wordt beperkt.



Er komt een nieuw, uitgebreid laboratorium wat speciaal wordt ingericht voor productontwikkeling. Aangevuld met een aparte proefkamer geeft dit de mogelijkheid om samen met klanten producten te testen en te optimaliseren. Veel van de fruitconcentraten worden in babyvoeding en sappen verwerkt, zo ook in de sappen van het eigen merk Covelt. Covelt is onder andere bekend van Dixap en fruitsapjes.

Voor meer informatie: www.ariza.nl
Publicatiedatum: