Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Primeur op Bio-beurs: Gedroogde zeesla uit Oosterschelde

Op 21 en 22 januari jongstleden introduceerde Your Well, the Seaweed Company, in samenwerking met de leverancier Seaweed Harvest Holland, op de Bio-beurs in Zwolle gedroogde zeesla uit de Oosterschelde in consumentenverpakking. Met de introductie van deze zeesla, onder de merknaam DeliZee, zeewier uit de Oosterschelde, is een nieuwe ontwikkeling ingezet op het gebied van culinair gebruik van Nederlandse zeewier.

DeliZee zeesla is in het wild met de hand geoogst zeewier uit het natuurpark Oosterschelde. De uitmuntende kwaliteit van het water in de Oosterschelde levert al jarenlang vele soorten zeewier van voortreffelijke kwaliteit. Het meest bekende zeewier uit de Oosterschelde is knotswier en wordt al vele jaren gebruikt in de oester- en vishandel ter decoratie. Ook de betere horeca in Nederland heeft de afgelopen jaren de weg naar verse zeewier uit de Oosterschelde gevonden: met grote waardering voor de umami kwaliteiten van zeewier, verwerken chef-koks het in menig gerecht. Via de gespecialiseerde AGF-groothandel Rungis worden deze zeewieren nu door heel Nederland geleverd. Daarnaast zijn er ook de eerste in de Oosterschelde geteelde zeewieren voor de consument verkrijgbaar: vorig jaar introduceerde het bedrijf Zeewaar het eerste geteelde suikerwier.



Koken met zeewier is in opkomst. Niet alleen vanwege de umami, ook wel de 5e smaak genoemd, eigenschappen van zeewier, maar zeker ook door het zilte karakter er van. Gedroogd zeewier in vlokvorm is daardoor een prima smaakmaker, rijk aan mineralen, maar natriumarm, die je op eenvoudige wijze kunt gebruiken bij ieder gerecht. DeliZee gedroogde zeesla is op lage temperaturen gedroogd en heeft daardoor haar samenstelling en verrassende smaak behouden. Om de vele mogelijkheden van Delizee gedroogde zeesla en andere wieren beter te leren kennen organiseert Your Well in samenwerking met Kookboerderij Krommenhoeke in Biggenkerke regelmatig workshops 'koken met zeewier' met daaraan voorafgaand een excursie waarin op zoek gegaan wordt naar zeewier in de Oosterschelde.

Voor meer informatie: www.kookboerderijkrommenhoeke.nl
Publicatiedatum: