Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mühlomat graanmolen voor bakkerijen goed ontvangen op Bio-beurs

Op de Bio-beurs bood Machinefabriek Steketee op het mechanisatieplein ook ruimte aan machines van collega machinefabriek Treffler uit Duitsland. Naast machines voor bodembewerkingen en onkruidbestrijding toonde Treffler ook een Mühlomat graanmolen die geschikt is voor bakkerijen om, op eigen locatie, het graan zelf te malen en te zeven waardoor er dagelijks supervers volkorenmeel kan worden gebuikt voor het broodbakken.



De Mühlomat is een compacte machine die de graankorrels fijn maakt met een mechaniek dat lijkt op een bandschuurmachine. Dit schuren van de graankorrels is heel wat anders dan de traditionele hamermolens met het voordeel dat het meel minder warm wordt en het maaleffect komt het dichtst bij de werking van de traditionele maalstenen uit een oude molen. Uitvinder en producent van de Mühlomat is de heer Lechner van het bedrijf Lechnermühle uit Schiltberg (D) Paul Treffler, eigenaar van Treffler machinenbau, heeft een samenwerking met Lechnermühle om deze machines op de Nederlandse markt te introduceren. De Bio-beurs was daarvoor het eerste geschikte moment.
 


Op de foto is de Mühlomat te zien zoals hij op het mechnisatieplein werd getoond en er was stroomaansluiting geregeld waardoor er kon worden proefgedraaid. Eén van de aanwezige bakkerijen op de beursvloer was onder de indruk van het getoonde resultaat en er zijn al vervolgafspraken gemaakt voor nader onderzoek.

Voor meer informatie:

Lechnermühle
Hofbergstraße 15
86576 Schiltberg
0042 8259828134
www.lechnermuehle.de
Publicatiedatum: