Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor liefhebbers van eigenzinnige, creatieve en duurzame cuisine

Steinbeisser's Experimentele Gastronomie met Menno Post: 15-17 mei

Steinbeisser keert terug naar Amsterdam op 15, 16 en 17 mei 2015. Onder de culinaire leiding van twee Michelinsterren chef Menno Post van de Bokkedoorns wordt een uitgebreid vijfgangen diner geserveerd. Volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse bio-dynamische of biologische landbouw. Voordat Menno Post in januari 2014 in dienst trad bij het met twee prestigieuze Michelinsterren bekroonde restaurant de Bokkedoorns werkte hij 13 jaar als rechterhand van meesterkok Ron Blaauw. Voor deze editie gaat Menno Post in het bijzonder aandacht geven aan zelfgemaakte seitan en mini- en microgroenten.


Foto: Saskia de Wal.

Exclusief ontworpen servies en bestek

Ook in deze editie mogen de gasten weer gebruik maken van exclusief ontworpen servies en bestek. Servies en tafellaken zijn van de hand van sieradenmaker Nicolas Cheng. Het servies maakt de oorsprong zichtbaar van de lokaal geoogste producten die geserveerd gaan worden tijdens deze editie en de tafellaken worden versierd met borduur motieven van groenten uit het menu van Menno Post.

Ja-kyung Shin heeft voor deze editie een unieke serie van zilveren bestek ontworpen. Het bestek is geïnspireerd op de veganistische cultuur en maakt het mogelijk om zonder vork of mes te eten.

De kunststukken van Ja-kyung Shin en Nicolas Cheng, die exclusief voor deze editie zijn gemaakt, zijn tijdens de drie avonden te koop.

Drankarrangement en dieetwensen

Het bijpassend sap- of wijnarrangement wordt gecreëerd door Menno Post en zijn sommelier.

Met een eventueel dieet, verhoogde gevoeligheid of allergie kan op voorhand rekening worden gehouden.

Details

Wat: vijfgangenmenu met wijn of sap-arrangement voor 125 euro.

Wie: 40 gasten per avond.

Wanneer: 15, 16 en 17 mei 2015 om 19:00 uur.

Waar: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade - Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met: info@steinbeisser.org en kijk voor meer informatie op www.steinbeisser.org en www.lloydhotel.com.
Publicatiedatum: