Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BIOFACH:

Bio4Life presenteert duurzame etiketten gemaakt van papier uit suikerrietafval

Bio4Life, leverancier van biologisch afbreekbare en biobased etiketten, presenteert op BIOFACH van 11 tot en met 14 februari haar nieuwste etiketten gemaakt van papier uit suikerrietafval.

Papier uit suikerrietvezels is duurzame oplossing

Nieuw zijn de etiketten van papier gemaakt uit suikerrietvezels. De suikerrietvezel is een afvalproduct, waardoor het een ecologisch verantwoorde keuze is. Suikerrietvezelpapier is biologisch afbreekbaar, composteerbaar en recyclebaar. Gecombineerd met BioTAK-lijm is het een mooi, effectief en milieuvriendelijk etiket dat past binnen de duurzame strategie van uw bedrijf.

Papier van suikerrietvezels is verkrijgbaar in wit (0% bleekmiddelen) of met een 'natuurlijke look' (ongebleekt). Op het papier met de natuurlijke look, zijn de suikerrietvezels zelfs nog zichtbaar, waardoor het een uitstekende keuze is voor alle natuurlijke producten.


Fruitstickers zonder peuteren

Een van de duurzame oplossingen van Bio4Life is het composteerbare fruitstickertje. De fruitstickers zijn geschikt om direct op groenten en fruit te plakken. Fruitstickers van Bio4Life zijn vooral handig bij groente en fruit dat geschild of gepeld moet worden. De sticker kan namelijk zonder problemen met schil en al in de GFT-bak. Fruitstickers kunnen ook gemaakt worden van het nieuwe suikerrietvezelpapier.


Unieke BioTAK-lijm

Alle etiketten van Bio4Life zijn voorzien van de unieke, composteerbare lijm, BioTAK. Deze lijm is EN13432 gecertificeerd en heeft het Vinçotte OK Compost Certificaat. Daarnaast is de lijm voedselveilig. Bovendien kent deze lijm, naast etiketten en fruitstickers, vele andere toepassingen voor composteerbare producten en verpakkingen.

Winnaar Label Award for Sustainability

Bio4Life in 2014 heeft bij de Label Industry Global Awards 2014 in Chicago de prijs gewonnen in de categorie Sustainability. Bio4Life ontving de prijs voor de combinatie van composteerbaar materiaal met een composteerbare lijm die Bio4Life toepast op hun gecertificeerde fruitstickers.

Bio4Life is te vinden op BIOFACH in hal 5, stand 214 op de gezamenlijk stand van Bio4Pack, PaperWise en Bio4Life.

Voor meer informatie:

Arjan Klapwijk
Bio4Life
Prismalaan West 25
2665 PC Bleiswijk
010 3030305
arjan.klapwijk@bio4life.nl
www.bio4life.nl
Publicatiedatum: