Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

With a touch of Rose blij met bevestiging in 'de slag om de klerewereld'

With a touch of Rose produceert bij die ene goede producent van 'de slag om de klerewereld'. Een week geleden was de laatste aflevering van 'de slag om de klerewereld'. In deze uitzending werd één goede fabriek getoond. Voor With a touch of Rose waren dat hele bekende beelden. Toen Anne-Rose Hartman, eigenaar van With a touch of Rose namelijk in 2007 naar India ging op zoek naar een goede producent, kwam ze uit bij The Rajlakshmi Cotton Mills in Kolkata.

Het kan wel: op een goede manier katoen verbouwen en produceren

De insteek van het bedrijf With a touch of Rose is vanaf het begin geweest: werken met een goede keten. En dan niet alleen 'goed' wat betreft kwaliteit, maar juist met respect voor mens en milieu. Anne-Rose voegt toe: "Het zit ook in de bedrijfsnaam zelf, op het moment dat de consument een product koopt van With a touch of Rose, zorgt deze persoon ervoor dat de goede keten in stand kan blijven. En ik, ik heb er slecht een 'touch' aan toegevoegd, oftewel het product ontworpen en geproduceerd."

Bij het op zoek gaan naar een goede producent, die werkte met biologische en Fairtrade gecertificeerd katoen, kwam Anne-Rose dus uit bij The Rajlakshmi Cotton Mills, die ene goede producent die werd bezocht in 'de slag om de klerewereld'.

"Wij zijn blij met de aandacht voor textiel", aldus Anne-Rose, "in het begin werd ik nog wel een vreemd aangekeken als ik het had over Fairtrade en biologisch katoen." Bij With a touch of Rose willen ze graag verder gaan dan alleen met de goede katoen werken, ze werken bv. samen met andere bedrijven (Puur Baby Plaza) en werken samen met Rajlakshmi om een oplossing te bedenken voor het 'resttextiel'.

Binnenkort nieuw op de markt

Op dit moment is een kleine collectie gebreide dekentjes op weg naar Nederland. Ook gemaakt door Rajlakshmi en ook hiermee is WIth a touch of Rose koploper, want dit zijn de eerste Fairtrade geproduceerde dekentjes voor kinderen in Nederland.

Over With a touch of Rose

With a touch of Rose ontwerpt en vervaardigt babyproducten: producten om te zorgen, dragen en opbergen. With a touch of Rose biedt pragmatische, no-nonsense producten. De huidige collectie bestaat uit dekentjes, draagdoeken, luierzakken, kruikzakken, slaapzakken (met en zonder mouwen) en het multifunctionele doedoe-kje. Deze babyproducten voelen zacht aan en worden in India gemaakt van kwaliteit katoen. De gehele keten is biologisch (GOTS-gecertificeerd) en Fairtrade (Max Havelaar keurmerk).

De keuze om juist voor deze baby-artikelen te gaan werken met biologische en Fairtrade katoen was meer dan evident. Immers voor je kleintje wil je het beste, dan wil je dus ook textiel dat goed voor huid is, in goede omstandigheden is gemaakt en waar geen kinderhandjes hebben aangezeten.

Voor meer informatie: www.withatouchofrose.nl/fairtrade.html
Publicatiedatum: