Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valk Versmarkt Voorschoten:

Omloopsnelheid van supermarkt, assortiment van detaillist

Tholen - Halverwege januari opende de eerste Valk Versmarkt in Voorschoten. Dat wil zeggen; de slagerij en wijnhandel werden uitgebreid tot een volwaardige versmarkt met ruimte voor brood, vis, koffie en natuurlijk groenten en fruit. Hoewel geen ruchtbaarheid aan de opening werd gegeven, loopt het direct storm. Grote groepen klanten staan te wachten om geholpen te worden door de groenteman of de slager, tussen de stellingen met andere producten is het beduidend rustiger. Ook de afslag naar de vriesafdeling en de kaasboer hebben de klanten nog niet gevonden.


De reguliere groenteafdeling bestaat uit een breed assortiment, waaronder exoten en onbekendere producten als mierikswortel en Vitalotte aardappelen.

"We zijn geen supermarkt", vertelt Jaco Dros, chef van de AGF-afdeling. "We onderscheiden ons op beleving en goed personeel." En dat klopt, de Valk Versmarkt is zeker geen gewone supermarkt. Er hangt de sfeer van een detaillist, een specialist die ook onbekendere producten als Vitalotte aardappelen, baby aubergines, mini paprika's en rammenas in het assortiment heeft. Zelf omschrijft Jaco het als een winkel met de omloopsnelheid van een supermarkt, maar met de producten van een detaillist.


Het assortiment biologische groenten is nog klein, maar zal in de toekomst uitgebreid worden.

Eigenaar Marcus van der Valk opende de versmarkt naast zijn hotel. Deels overlappen de inkoopadressen van het hotel en de versmarkt. Dagelijks wordt de winkel vers bevoorraad door groothandels in de omgeving. Ook worden producten direct bij telers gekocht. "Onze producten zijn uit het hogere segment, maar we willen de producten zo goedkoop mogelijk aanbieden." Dat blijkt uit de openingsactie: een kilo Chiquita bananen voor een euro. Ook de exoten en biologische producten moeten een vaste plek houden in het aanbod, net als de vers gesneden ananas.


Bij de slager zijn meer biologische producten te vinden.

Het aanbod biologische AGF is nog klein: een kist kiwi's, een paar komkommers en enkele rode kolen. Toch vind je bij elke afdeling wel een biologisch product terug. "Daar gaan we zeker mee door", vertelt Marcus van der Valk. "De komende maanden moeten we goed luisteren naar de klanten en wat die willen." Daarnaast is er al een uitgebreid aanbod biologisch vlees, legt Marcus uit, dat, net als een deel van de kaas, afkomstig is van een boer uit de omgeving.


Gesneden producten worden onder een eigen 'huismerk' aangeboden.

Elke dag begint Jaco met opbouwen van zijn AGF-afdeling en schikt hij de producten op de toonbank. Aan het einde van de dag wordt de toonbank leeggehaald en zet hij de groenten in de koelcel. Jaco begon zijn carrière als zelfstandige groenteboer, maar nadat zijn zaak afbrandde besloot hij in loondienst te gaan. Na verschillende tussenstops kwam hij als chef terecht bij Valk Versmarkt. "Ik heb ook in een supermarkt gewerkt, maar dit is veel leuker. Je hebt echt contact met de klant." Klanten worden persoonlijk geholpen door de groenteman, slager en bakker. De producten worden aangeslagen waarna de groenteman een bonnetje uitdraait en een etiket op het tasje plakt. De portemonnee trekken is op dat moment nog niet nodig. Afrekenen doe je bij de kassa bij de uitgang.

Voor meer informatie:

Valk Versmarkt
Veurseweg 214
2252 AH Voorschoten
071 5612258
info@valkversmarkt.nl
www.valkversmarkt.nl