Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagerhuisdebat over duurzaamheid op Bio-beurs

Het thema van de Bio-beurs is Biologisch in 2030. In 2030 zijn we weer grote stappen verder in innovatieve oplossingen om duurzamer te boeren, in zowel de biologische als de gangbare sector. Wageningen UR organiseert samen met de partners van bioKennis op woensdag 21 januari een Lagerhuisdebat over duurzaamheid.

De titel van het Lagerhuisdebat is Biologisch en gangbaar: verschillende routes naar duurzaamheid? Hoe ziet die duurzame toekomst er dan uit? Welke wegen kunnen we bewandelen om daar te komen? Welke knelpunten moeten eerst opgelost? Drie visies over duurzaamheid in 2030 worden gepresenteerd met daarna een Lagerhuisdebat om de mogelijkheden voor een duurzame toekomst nader te verkennen.


Marry van den Top in de stand van bioKennis tijdens de BioVak 2014.

Drie visies over duurzaamheid

De drie visies worden gepresenteerd door:
  • Gerard Migchels, Wageningen UR: De duurzame melkveesector in 2030
  • Henk Gerbers. Bio+: Bio+ in 2030
  • Marieke Meeusen, Wageningen UR: Wat wil de duurzame consument in 2030?

In een Lagerhuisdebat stem je voor of tegen een stelling met je voeten. Presentator Gijs Weenink van de DebatAcademie nodigt de mensen die het met de stelling eens zijn uit om aan de ene kant te gaan zitten. De deelnemers die het er niet mee eens zijn worden verzocht om tegenover te gaan zitten. Dan zal de presentator de deelnemers aan beide zijden vragen naar hun mening. Hierbij vraagt hij ook aan hen om zodanig te spreken dat zij de overkant overtuigen. Tijdens het debat mogen deelnemers overlopen naar de overkant.

Aan het eind sluit Prof. Jan Willem Erisman directeur Louis Bolk Instituut het debat af en overhandigt een prijs aan de beste debater.

Doe mee aan het Lagerhuisdebat

Heb je een mening over duurzaamheid, doe dan mee aan het debat op woensdag 21 januari om 17:45 uur in de Hanzezaal!

Klik hier voor meer informatie over het workshopprogramma van de Bio-beurs. U kunt ook informeren bij Marry van den Top, Wageningen UR.

Bron: bioKennis
Publicatiedatum: