Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9.000 bezoekers verwacht bij Bio-beurs

De biologische landbouw- en voedingssector ontwikkelt zich snel. Op 21 en 22 januari presenteren ruim 200 standhouders op de Bio-beurs de nieuwste trends, producten en onderzoeksresultaten. De initiatiefnemers van de vakbeurs, Bionext en Libéma, verwachten 9.000 bezoekers in de IJsselhallen in Zwolle, vanuit de landbouw, de retail, de horeca, overheden en kennisinstellingen.
 
Met ruim 200 standhouders is de eerste editie van de Bio-beurs geheel volgeboekt. Er is een Foodplein waar kookdemonstraties worden gegeven door kopstukken uit de Dutch Cuisine (onder andere Albert Kooy). Op het Streekplein staan producenten van biologische streekproducten en op het Demeterplein staan ondernemers uit de bio-dynamische voedingsbranche.
 
Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "De belangstelling voor de Bio-beurs is zeer groot. Elke supermarkt en bedrijfscateraar heeft anno 2015 een biologisch assortiment. Doe je nog niks met biologisch, dan laat je kansen liggen. Ook vanuit de reguliere landbouw is er interesse; de biologische landbouw is dier- en milieuvriendelijk bezig en dat inspireert."
 

Programma

Het thema van de Bio-beurs is Biologisch in 2030: hoe ziet onze voedselvoorziening er dan uit? Van den Idsert: "Iedereen is met duurzaamheid bezig. Biologisch moet vooruitkijken en werken aan verdere verduurzaming. Anders wordt je links en rechts ingehaald."
 
Het Jaar van de Bodem 2015 krijgt volop aandacht op de Bio-beurs, met lezingen en de filmpremière 'Bodemboeren'. De directeur van het Wereld Natuurfonds, Johan van de Gronden, komt met zijn visie op het samenspel tussen landbouw en natuur en er worden unieke verhalen gepresenteerd over de EKO-code, een nieuw instrument voor duurzame ontwikkeling. Verder worden nieuwe soorten aardappels gepresenteerd: de zilte aardappel en nieuwe Phytophtora-resistente aardappelrassen die voor de biologische sector zijn ontwikkeld.
 
Op 21 januari worden drie prijzen uitgereikt: het Favoriete bioproduct 2015, de Favoriete biowinkel 2015 (beide publieksverkiezingen) en de Ekoland Innovatieprijs 2015, voor biologische boeren en tuinders. Bezoekers van de Bio-beurs krijgen de gelegenheid om nader kennis te maken met de genomineerde winkeliers en boeren.
 
Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl
Publicatiedatum: