Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature & More en Save Our Soils stellen bodem centraal op Bio-beurs

Het Internationale Jaar van de Bodem is begonnen, maar bodem blijft voor veel burgers een abstract begrip. Nature & More grijpt de Bio-Beurs in Zwolle (21 en 22 januari) aan om met vier activiteiten aandacht aan de bodem te schenken. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd voor de workshop 'Bodemacties', de presentatie van de Save Our Soils Kookkalender, de workshop 'Tropical Wonder' en de Soilfood kookdemonstraties van chef-kok Annemiek Wils.

1. Workshop 'Bodemacties in het Jaar van de Bodem'
Inleiding tot het internationale Jaar van de Bodem met inspirerende sprekers. Michaël Wilde, communicatie- en duurzaamheidsmanager bij Nature & More, vuurt aan tot actie.

Waar & wanneer: woensdag 21 januari, 13:30-15:00, Hanze zaal.



2. Presentatie van de Save Our Soils Kookkalender
De bekende jonge boer Krispijn van den Dries overhandigt het eerste exemplaar van de Save Our Soils Kookkalender aan chef-kok Annemiek Wils, die recepten ontwikkelde. Met weetjes en recepten rond echte bodemgewassen zoals zoete aardappel, gember en kurkuma.

Waar & wanneer: woensdag 21 januari, 16:00 uur, Foodplein.

3. Tropical Wonder workshop en proeverij
Tropische bodems worden sterk bedreigd door erosie en zijn daarom des te meer gebaat bij biologische landbouw. Michaël Wilde en Guido Hilhorst van Nature & More vertellen de verhalen achter de tropische verrassingen die dit oplevert en laten u er natuurlijk van proeven.

Waar & wanneer: donderdag 22 januari , 15:30-16:15 uur, Eosta, stand C 167.

4. Soilfood kookdemonstraties door Annemiek Wils
Chef-kok Annemiek Wils gaat tijdens de Biobeurs de uitdaging aan om bezoekers via de smaakpapillen te betrekken bij het thema bodem. "In feite komt 99% van al ons eten uit de grond", legt Annemiek Wils uit. "Door onze eetkeuzes hebben we dus enorme invloed hebben op wat er met bodems gebeurt." Op het Foodplein geeft Annemiek Wils twee dagen lang kookdemonstraties met soilfood.

Waar & wanneer: woensdag 21 en donderdag 22 januari, Foodplein.

De bodemcampagne Save Our Soils werd opgezet door Nature & More in internationale samenwerking met de FAO en 120 andere partners. Nature & More is het internationale trace & tell merk van Eosta, de in Nederland gevestigde specialist in biologische groente en fruit. Zie ook www.saveoursoils.com en www.natureandmore.com.
Publicatiedatum: