Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie genomineerden Ekoland Innovatieprijs 2015 bekend

Uit de aanmeldingen voor de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw heeft de jury 3 prijswinnaars genomineerd in nog willekeurige volgorde: Akkerbouw- en vollegrondsgroentebedrijf BakkerBio te Munnekezijl, Boomgaard Ter Linde uit Oostkapelle en Veld en Beek uit Doorwerth. De Rabobank ondersteunt de prijs en stimuleert hierdoor de koplopers die verschil maken voor mens en milieu. Het prijzengeld is als volgt samengesteld: 1.500 euro voor de eerste prijs, 750 euro voor de 2e prijs en 250 euro voor de 3e prijs.

Uitnodiging uitreiking en workshop

De Ekoland Innovatieprijs wordt feestelijk uitgereikt op woensdag 21 januari om 20:00 uur op de Bio-beurs in de IJsselhallen te Zwolle. Voorafgaand aan de uitreiking vindt van 16:30 tot 17:30 uur een workshop plaats waarin de drie genomineerden hun bedrijf en innovaties presenteren aan beursbezoekers en de pers. Hierbij bent u van harte welkom.

Korte omschrijving genomineerden

Wridze en Jan Willem Bakker, BakkerBio te Munnekezijl is een akkerbouw en vollegrondsgroenteteeltbedrijf met zoogkoeien, gericht op de bodem. Met een ruime rotatie, dierlijke bemesting uit de regio en directe inzaai van een tussengewas na de oogst is de bodem altijd bedekt en is er altijd wat te eten voor het bodemleven. BakkerBio ploegt niet.


BakkerBio. Linksboven Jan Willem Bakker.

Piet Korstanje, Heleen van Elsacker en Tim Moerman, Boomgaard Ter Linde uit Oostkapelle innoveert door: bloeiende ondergroei aan te planten in de boomgaard voor bijen, plantdichtheid van fruitbomen te variƫren, de vormkrach van fruit te benoemen en zij pionieren in het vrijkopen van de grond onder het bedrijf.


Boomgaard Ter Linde. Linksboven Heleen van Elsacker en rechtsonder Piet Korstanje.

Jan Wieringa, Veld & Beek uit Doorwerth houdt biologisch Blaarkop melkvee en ossen in natuurgebieden en teelt 's zomers groente in de serrestal. Alle producten worden op het bedrijf zelf verwerkt en direct aan een groeiende regionale consumentenkring geleverd via zelfbedienings-koelwagens.


Veld & Beek. Rechtsboven Jan Wieringa. Linksboven de serrestal.

Voor meer informatie: Geertje Schlaman, jurylid, 06 54336378 of Kees van Veluw, hoofdredacteur Ekoland, 06 40063004 of Jaap van Westering, uitgever Ekoland, 035 8873531.
Publicatiedatum: