Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecologische landbouw, ook in Ghana

Ook dit jaar staat de Stichting Ecologische Landbouw Projecten Ghana, kortweg ELPG, weer op de Bio-beurs en wel in stand 261. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in onze typisch Ghanese palaver-hut en om het werk van ELPG te leren kennen.

ELPG bestrijdt honger en armoede door verbreiden van kennis over ecologische landbouwmethoden. Op het platteland van Noord-Ghana is veel honger en armoede. Oorzaak is onvoldoende kennis om genoeg voedsel te verbouwen voor de groeiende bevolking. Met behulp van ecologische landbouw verdrievoudigt de oogst en verdwijnen honger en armoede. Bovendien verbetert het milieu.



Het betreft gebieden van enkele tienduizenden inwoners. Voorlichters van de projecten gaan naar afgelegen dorpen om aan groepen boeren (m/v) voorlichting te geven. Zij leren om compost te maken, wisselbouw toe te passen, bomen te planten, et cetera. Daarnaast behandelen de voorlichters ook sociale onderwerpen, zoals relatie man-vrouw, omgaan met geld, enzovoorts.

ELPG voelt zich sterk verwant met de biologische sector in Nederland. Bezoek stand nummer 261.

Voor meer informatie: www.elpg.nl
Publicatiedatum: