Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel enthousiasme voor bio-producten in VAE

We horen het niet vaak, maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten wordt biologisch geconsumeerd. In dit artikel ontmoeten we drie bedrijven die biologische producten vermarkten in Dubai: Ripe, Greenheart en Prime Gourmet.

Ripe

David Prokopiak is salesmanager bij Ripe. "Wat onze visie is? Onze visie wordt geleid door onze passie voor lokale biologische producten. We werken heel hard om de beste lokale, biologische producten bij de bron te krijgen. Ik bezoek de teeltbedrijven wekelijks. Onze visie is niettemin veel breder dan alleen verse kwaliteit; we willen de gemeenschap betrekken bij wat we doen: lokale, talentvolle bedrijven ondersteunen door hen een platform te bieden op de Ripe markten."

"In de VAE is er veel enthousiasme voor lokale, seizoensgebonden, biologische producten en dat is fantastisch om mee te maken. Onze producten gaan naar een scala aan klanten; we hebben een winkelruimte in Al Manara en sturen honderden particuliere orders om onze levering aan huis te kunnen bezorgen. Onze producten zijn daarnaast verkrijgbaar bij onze wekelijkse Rijpe Markten en we distribueren naar een reeks zakelijke klanten, waaronder hotels, restaurants, cafés en foodconcepten in de hele regio. Grootste uitdaging hier is natuurlijk het hete klimaat, maar uitdagingen zijn er om aangepakt te worden."

Prime Gourmet

Andrew Paterson heeft een schapenfarm met zijn vrouw Tracy in Nieuw-Zeeland. Hij verkoopt in Al Quoz via Prime Gourmet. "We vermarkten fijne wol van schapen en Hereford-runderen. In Nieuw-Zeeland is het natuurlijk perfect voor schapen en andere wollige beesten. Veel gras, mooi weer en vers water. De wol zetten we eigenlijk wereldwijd af, en dus ook in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar doen we dat via Prime Gourmet, een specialistische slager in Al Quoz."

Greenheart Organic Farms

Elena Kinane, managing director van Greenheart Organic Farms: "Wij vermarkten verse AGF. Wij zijn gespecialiseerd in ongebruikelijke rassen die waarschijnlijk ergens anders in de Golfregio te vinden zijn. Bij de laatste telling hadden we meer dan 120 verschillende soorten groenten, fruit en kruiden in de aanbieding. Bij Greenheart oogsten we elke ochtend, en alleen wat er die dag nodig is, om zo weinig mogelijk vitaminen te verliezen."

"De VAE wordt gezien als een ongunstig landbouwmilieu als gevolg van een gebrek aan bodem en water en extreme temperaturen. We hebben ze uitgebreid onderzocht en onze eigen technieken ontwikkeld om ons aan te passen aan deze uitdagingen. We hebben ook veel tijd gestopt in het verder ontwikkelen van onze zaden, zodat we ze kunnen aanpassen aan lokale groeiomstandigheden. Daarbij hoort ook het waterverbruik. Het behoud van water is al lange tijd een belangrijk onderwerp in de Verenigde Arabische Emiraten en staat centraal in onze werking."
Publicatiedatum: