Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland heeft meer biologische agrariërs nodig

Duitsland heeft meer biologische agrariƫrs nodig, want de vraag naar biologische levensmiddelen stijgt en stijgt, terwijl er in de afgelopen jaren maar weinig bedrijven de overstap naar biologische productie maakten, meldt de Duitse website Proplanta.de. "De consument wil bio uit eigen land, daarom moet de politiek nu de weg vrijmaken voor meer biologische landbouw", becommentarieert Jan Plagge, voorzitter van Bioland e.V., deze ontwikkeling.

Bioland verlangt van de politiek dat zij eindelijk hun eigen doel van een nationale duurzaamheidsstrategie serieus nemen. Zo moet in de komende jaren 20% van de landbouwgrond in Duitsland voor biologische landbouw gebruikt gaan worden. In 2014 werd er pas 6,3% voor biologische landbouw gebruikt. Want de potentiƫlen die de biologische landbouw biedt als bijdrage aan klimaat- en milieubescherming, maar ook aan dierenbescherming, blijven tot nu toe verregaand onbenut door de politiek.

"De biologische landbouw is het landbouwmodel voor de toekomst. Het biedt omvattende oplossingen voor de uitdagingen op het gebied van klimaat- en milieubescherming en maakt de ontwikkeling van landelijke ruimtes mogelijk", aldus Plagge. Bioland eist daarom betere politieke randvoorwaarden voor meer bio uit eigen land. Een aantal centrale eisen zijn hierbij voldoende beloning voor de prestaties op het gebied van milieu- en dierenbescherming en het tegengaan van een totale revisie van de Europese biologische landbouwverordening.



Publicatiedatum: