Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Online magazine Bio-Markt.Info verkocht

Kai Kreuzer: 33 jaar bio-journalistiek

In december 2014 werd al bekend dat Kai Kreuzer besloten had om Bio-Markt.Info verkopen aan uitgeverij 'Bio Verlag'. Op Bio-Markt.Info werd onlangs de onderstaande terugblik op zijn carrière gepubliceerd:

Het begon allemaal in 1980 met een besluit van het Veterinair Bureau: de verkoop van rauwe melk aan woongroepen in het Duitse Kassel moest verboden worden. Kai Kreuzer studeerde destijds aan de Hogeschool Kassel het vak landschapsplanning, waarbij het geïntegreerde studieprogramma ook een blik op het domein landbouw toeliet. De student wilde de zaak grondig onderzoeken en schreef in 1981 een studieverslag over de directe verkoop van melk. Inmiddels zijn we 33 jaar verder en heeft de 59-jarige Kreuzer drie boeken en een ontelbaar aantal artikelen over het onderwerp biologische handel geschreven. Op 15 januari 2015 deed hij afstand van het door hem opgerichte online-magazine Bio-Markt.Info, zo meldt de website.


Kai Kreuzer (links) hield in oktober 2013 een presentatie op een rondvaartboot in Amsterdam tijdens de BioFach persconferentie.

De scriptie die Kreuzer aan het einde van zijn studie schreef met de titel 'Rechtskwesties en de praktijk van de directe verkoop van landbouwproducten', gaf Kreuzer in eigen regie uit en kon 3.000 keer aan geinteresseerden verkocht worden. In de jaren '90 richtte hij de uitgeverij 'Blattgrün-Buchversand', die in het begin zo'n 270 titels van actuele bio-literatuur aanbood. Er volgden ook boeken van Kreuzer zelf en hij schreef artikelen voor het BioFach-Magazin en het vaktijdschrift BioHandel. Toen eind jaren '90 het internet zich snel ontwikkelde ontstond vervolgens het idee om een eigen online-magazine uit te geven. In maart 2003 was het na enkele maanden voorbereiding dan zover: Bio-Supermärkte.de ging online. Snel werd echter duidelijk dat het idee om zich hoofdzakelijk op bio-supermarkten te foucussen het themaspectrum te zeer beperkte. Daarom werd de online-dienst na een jaar omgedoopt naar Bio-Markt.Info, en later uitgebreid met de Engelse versie Organic-Market.Info en de Franse versie Bio-Marché.info.

Het archief van Bio-Markt.Info omvat inmiddels tienduizenden foto's van de biologische verkoop in Europa en deels ook wereldwijd. Bio-Markt.Info is nu overgenomen door 'Bio Verlag', deze uitgeverij zal de internetportalen Bio-Markt.Info, Organic-Market.info en Bio-Marché.info voortzetten.
Publicatiedatum: