Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeldzaam lokaal – lekker uit de provincie

Op 21 en 22 januari presenteert Locafora op de Bio-beurs in Zwolle, het nieuwe concept 'Zeldzaam Lokaal'. Zeldzaam Lokaal is een nieuw systeem voor de verkoop van geschenkpakketten, waarbij een ambassadeur uit een provincie boerendelicatessen en biologische producten heeft geselecteerd. Het Zeldzaam Lokaal pakket wordt centraal besteld en lokaal geleverd door de boer in de buurt. Michiel de Kinkelder van BioLogistiek gaat de geschenkdozen in de Provincie Gelderland leveren. In Limburg wordt het Zeldzaam Lokaal pakket verzorgd door Henk Venner van de Heijerhof.

Zeldzaam Lokaal is een luxe uitgevoerde geschenkdoos met producten en verhalen van boeren en telers uit de buurt. Per provincie stellen ambassadeurs de geschenkdoos samen. De eerste ambassadeurs komen uit Limburg en Gelderland. De komende tijd worden andere provincies aangesloten.

Hoe werkt het?

Bestellen van een Zeldzaam Lokaal pakket gaat via de centrale site Locafora. Locafora is een internetplatform waar lokale boeren hun producten via webshops kunnen verkopen. Het systeem op Locafora zorgt ervoor dat de ambassadeur van de provincie waar het pakket besteld is, de order binnen krijgt. Deze ambassadeur zorgt vervolgens voor de samenstelling en levering van de geschenkdoos aan huis.


Henk Venner van de Heijerhof verkoopt met het Zeldzaam Lokaal pakket zowel producten als een verhaal. Hij deelt zijn ervaringen in de workshop zeldzaam goed verpakt op de Bio-beurs. Foto's: Dick Boschloo.

Zeldzaam Lokaal op het Streekplein tijdens de Bio-beurs

De bijzondere Zeldzaam Lokaal geschenkdozen staan uitgestald op het Streekplein tijdens de Bio-beurs in Zwolle. Ook tijdens de workshop 'Zeldzaam goed verpakt' komt dit nieuwe systeem aan bod. Henk Venner en Michiel de Kinkelder vertellen waarom zij lokale producten via Locafora verkopen. Deze workshop is op woensdag 21 januari van 16:30 tot 17:30 uur.

Meer informatie over Zeldzaam Lokaal in Limburg of Gelderland op:
www.locafora.nl/zeldzaamlokaallimburg of www.locafora.nl/zldzaamlokaalgelderland.
Bio-beurs 2015 is geopend woensdag 21 januari van 11:00 uur tot 21:00 uur en donderdag 22 januari van 10:00 uur tot 19:00 uur.
Zeldzaam Lokaal Pakket is onderdeel van het Praktijknetwerk Zeldzaam Lokaal en wordt mede mogelijk gemaakt door:


Publicatiedatum: