Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame mode tijdens Amsterdam Fashion Week

Presentatrice Froukje Jansen opent 'GO Fashion Fair'

Overal horen we verhalen over de slechte situatie in de kledingindustrie. Tijdens de Amsterdam Fashion Week laat de 'GO Fashion Fair' zien hoe het anders kan! Op 25 januari opent presentatrice Froukje Jansen de derde 'GO Fashion Fair': de grootste modevakbeurs van Nederland met een unieke verzameling van meer dan 160 internationale, duurzame en eerlijke lifestyleen kledingmerken. De beurs zet zich in voor een betere wereld. Ethiek en duurzaamheid staan centraal.
 

Impressie van GO Fashion Fair 2014.

Green Orange Fashion (GOF) is het internationale B2Bplatform voor duurzame mode. Op 25 en 26 januari 2015 organiseert GOF in de Kromhouthal in Amsterdam de de derde editie van de GO Fashion fair, de zelfstandige duurzame modevakbeurs. Meer dan 160 (inter)nationale merken, uit 24 landen, waaronder Elsien Gringhuis, Thamani Fashion, Barbara Munsel, Culture Fabric, Elvira Vroomen, Hellen van Rees, Komana, MLY, Monique Poolmans en vele anderen presenteren er hun AW1516collecties. De GO Fashion fair geeft nationale en internationale modemerken de mogelijkheid hun collecties te presenteren aan inkopers, agenten en pers afkomstig uit verschillende landen. Uit het middentot hoog segment zal dames, herenen kindermode getoond worden, evenals modeaccessoires en schoenen. GO Fashion fair hecht er aan de deelname laagdrempelig te houden, zodat ook kleine en beginnende merken de kans krijgen hun producten te tonen aan vakbeursbezoekers. Het aanbod is met name bijzonder omdat veel van de merken, ondanks hun mooie, concurrerende collecties, nog weinig verkooppunten in Nederland hebben.
 
Hoogtepunten:
  • Op 25 januari wordt om 12 uur de beurs geopend door de bekende Froukje Jansen, die zich al jaren voor duurzaamheid inzet.
  • Fair Wear Foundation is op de beurs aanwezig en zal een presentatie geven. Nonprofit organisatie Fair Wair zet zich al jaren in voor mensenrechten en betere arbeidsomstandigheden en in de kledingindustrie.
  • Schrijfster Hasmik Matevosyan is aanwezig en presenteert haar boek 'Paradigm Shift in Fashion'.
  • Meerdere workshops, zoals Indigo verven door Barbara Munsel, massage en yoga.

Welverdiende aandacht

Er is steeds meer vraag naar duurzame mode. Veel consumenten en retailers willen wel meer duurzaam, maar weten het vaak nog niet te vinden. Oprichtster Sylvie Verdierre: "Wie de GO Fashion Fair bezoekt weet dat daar alleen verantwoorde mode- en lifestyleproducten te koop zijn. Merken die bij de GO Fashion Fair te vinden zijn verdienen volgens ons aandacht. Door een aparte beurs te creƫren geven we winkeliers de kans om zelf te zien wat er allemaal duurzaam te koop is en geven we ze de kans om stil te staan bij de keuzes die ze kunnen maken, namelijk verantwoorde producten kopen. De merken die bij ons staan werken echt in harmonie met hun idealen en hebben een waardevol verhaal te vertellen."

Voor meer informatie: www.gofashionfair.com
Publicatiedatum: