Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst Vereniging van Biologische Boeren Zuidwest

De leden van de Vereniging van Biologische Boeren Zuidwest zijn dinsdag 13 januari het jaar begonnen met een inspirerende bijeenkomst in het kader van Jaar van de Bodem. In restaurant de Bloemkool in Bergen op Zoom stond er een mooi programma op de rol.

Annewillem Maris doet verslag:

's Middags gaf niemand minder dan Marc Siepman, onder andere bekend van zijn boek Het Bodemvoedselweb (subtitel alle kleine beestjes helpen), heeft een boeiende uiteenzetting over bodemstructuur, bodemleven, humus en veel zaken die hier verband mee hebben. Zijn kennis en zijn visie hielden de leden de gehele presentatie geboeid. En gaf erg veel stof tot nadenken.


Marc Siepman aan het woord.

Het tweede gedeelte van het middagprogramma sloot daarom ook erg goed hierbij aan; pizzabakker Martin van Il Macherone gaf een demonstratie hoe je komt tot een goede bodem. Dit keer een pizzabodem! Met professionele souplesse mengde hij bloem, water, verse gist, snufje zout en een beetje olijfolie tot een deeg waarna hij het uitrolde en van hand tot hand overgooide tot een hele mooie bodem. Werkelijk waar indrukwekkend.
 

Pizzabakker Martin.

Na gezamenlijk goed te hebben gegeten, werd het avondprogramma ingevuld door het BioHuis en Bionext, in de personen van Kees van Zelderen en Paulien Veerman. Het was een interactief programma over de activiteiten van de organisaties, een vooruitblik naar de Bio-beurs en de problematiek van drift van bestrijdingsmiddelen naar biologische gewassen. Dit probleem baart de leden van de Vereniging van Biologische Boeren Zuidwest grote zorgen, en heeft bij Bionext volop de aandacht.
Publicatiedatum: